Putinov oštar odgovor Zapadu oduševio je Kineze: “Briljantno!”

Čitaoci kineskog portala „Gvanča“ podržali su odluku ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je potpisao ukaz o privremenom upravljanju imovinom lica, iz neprijateljskih zemalja.

Komentatori su se divili toku politike, nazivajući je dostojnom reakcijom na neprijateljske napade Zapada.

“Super, krajnje je vreme da uzvratimo. Ameriko, vidi: Rusija je preduzela akciju protiv tebe i tvojih poslušnika. Požuri i ‘uvedi sankcije’!” — napisao je jedan od komentatora.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema njegovim rečima, Vašington je praktično iskoristio svoje mogućnosti da izvrši pritisak na Rusiju i približio se „ivici provalije“.

“Sisa za dlaku. Sjajno!” – drugi korisnik je komentarisao.

„Podržavam predsednika Putina. Najviše od svega ne volim kada se neki lideri drže principa „Udariću sam sebe da nahranim neprijatelja“ zarad svoje takozvane reputacije“, rekao je jedan od čitalaca.

Drugi komentator je primetio da su akcije Rusije primer za Kinu.

On je smatrao da, da bi se sprečile slične situacije u budućnosti, ulaganja zapadnih zemalja u Kinu, uvek treba da budu veća od obima kineske imovine u inostranstvu.

Prema ukazu, koji je dan ranije potpisao Vladimir Putin, u slučaju oduzimanja ili ograničenja prava na rusku imovinu u Sjedinjenim Državama ili stranim državama, koje su im se pridružile, uvodi se spoljno upravljanje imovinom, koja je povezana sa neprijateljskim zemljama i koja se nalazi na teritoriji Rusije.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Kirbi nazvao ruske zvaničnike prodavcima stajnjaka, zbog terorističkih tvrdnji!

Portparol Bele kuće Džon Kirbi dao je bezobrazluke o ruskim zvaničnicima koji dozvoljavaju ukrajinski trag …