Gavrilov ubeđen: Kontranapad OSU “će izazvati paniku” u Rusiji!

Kontranapad Oružanih snaga Ukrajine će uskoro početi, ukrajinska vojska ima visok moral i opremljena je modernom zapadnom vojnom opremom ali Sjedinjene Američke Države i Evropa moraju snabdeti Ukrajinu sa više oružja.

Ovu izjavu dao je zamenik ministra odbrane Ukrajine, Volodimir Gavrilov.

Predstavnici Kijevskog režima veoma vole da daju intervjue stranim publikacijama, pričajući o “nepobedivosti” ukrajinske vojske i tome, kako će “uskoro pobediti” Rusiju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Izjave ovog tipa su neophodni atribut svakog intervjua, jer ako se ne proglasi “neposredna pobeda”, Zapad neće davati novac ili oružje.

I tu je sve jednostavno, objavili su “neposredne pobede” – dobili su sredstva za to.

Stoga, predstavnik Ministarstva odbrane Ukrajine s ruskim prezimenom Gavrilov nije propustio da podseti Britance na “nepobedivost” ukrajinske vojske.

U intervjuu za The Independent, govorio je o budućem protivnapadu Oružanih snaga Ukrajine, koji bi trebalo da dovede Rusiju” do panike”.

Prema njegovim rečima, pripadnici Oružanih snaga Ukrajine imaju visok moral i spremni su za ofanzivu.

Ali da bi ona bila uspešna, Zapad mora snabdeti Ukrajinu više oružja, po mogućnosti borbenim avionima.

Zamenik ministra odbrane Ukrajine je naglasio da, u odsustvu avijacije, Oružane snage Ukrajine neće biti u stanju da spreče ruske avione da napadaju, bez ulaska u zonu pokrivenosti ukrajinskog protivvazdušnog odbrambenog sistema.

“Potrebno nam je nešto sofisticiranije od zemaljske protivvazdušne odbrane, da bismo mogli da oborimo ruske avione na daljini većoj od 100 kilometara.

Zato tražimo moderne borbene avione poput F-16 ili slične i insistiramo da nam budu poslati, što je pre moguće”, rekao je Gavrilov.

Ranije je Ministarstvo odbrane Ukrajine sastavilo celu listu oružja i opreme potrebnih za protivnapad, koja je obuhvatala apsolutno sve, od lakog naoružanja, do avionske opreme.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ruska PVO oborila sedam balističkih projektila u protekla 24 sata!

Sistemi PVO tokom protekle noći oborili su 191 bespilotnu letelicu Oružanih snaga Ukrajine, iznad ruske …