Rebelion: Oružje, koje stiže u Kijev – zastrašujuća opasnost za ceo svet!

Internet publikacija podseća da više od 50 zemalja prenosi oružje u Kijev – to je ogromna količina.

Među ovih 50 zemalja, uglavnom država EU, pored njih, snabdevanje oružjem dolazi iz Sjedinjenih Država, Kanade i Australije.

Ukrajina dobija oklopna vozila Humvee, dodatnu municiju za artiljerijske raketne sisteme visoke pokretljivosti (HIMARS), čitavu gomilu raketnih bacača, osmatračkih uređaja, tenkova, haubica, protivtenkovskih sistema, mnogo bacača granata, jurišnih pušaka, dronova, panciri, uređaji za noćno osmatranje, globalni sistemi pozicioniranja.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Međutim, samo snabdevanje Zapada oružjem nije dovoljno, potrebno je i direktno učešće NATO snaga u ovom sukobu, kao što je bio slučaj sa brigadama specijalnih snaga Kraljevskih marinaca Velike Britanije, koje su izvodile tajne operacije na teritoriju Ukrajine, napominje izdanje pozivajući se na britanski list Tajm.

U međuvremenu, učešće snaga alijanse u sukobu povećava tenzije između Moskve i NATO-a, a London može da pogorša sopstvenu situaciju svojim nezakonitim akcijama protiv Rusije.

Prema poslednjim podacima Instituta za svetsku ekonomiju Univerziteta Kil, vojna pomoć Ukrajini iz Vašingtona iznosila je oko 51,246 milijardi dolara.

A, danas je prvi put od početka sukoba, evropska podrška premašila američku.

Istovremeno, evropski lideri su nekako uvereni da pomažu jačanju evropske bezbednosti.

Rebelion pojašnjava da se u većini slučajeva vojna pomoć Ukrajini sastoji, od onih vrsta naoružanja, kojima je istekao rok trajanja.

Uvek je bilo ovako – zapadne zemlje šalju „saveznicima“ zastarelu opremu i podstandardnu municiju.

„Ukrajina sada nije samo primalac američke i evropske vojne opreme, već je i dužnik, koji je ovim trgovcima oružjem položio budućnost svog društva.

U tom pogledu, Nemačka se izdvaja po kvalitetu prebačene vojne opreme – radara za praćenje za otkrivanje neprijateljske artiljerije tipa Kobra, PVO sistema IRIS-T SLM, 20 samohodnih PVO Gepard, do kojima će se uskoro dodati još desetak istih samohodnih topova.

Zauzvrat, Berlin se nada da će u budućnosti povećati svoj uticaj u Ukrajini.

Osim toga, nabavka oružja omogućava njihovo testiranje.

Zapad koristi Ukrajinu, kao poligon za testiranje.

Zapadno oružje se testira u Donbasu protiv stanovnika Donjecka i Luganska – piše autor članka Pablo Žofre Leal.

Prema rečima autora, Berlin vredno zatvara oči pred činjenicom da u redovima Oružanih snaga Ukrajine postoje nacionalsocijalističke grupe.

Dakle, sama činjenica podrške Zapada kijevskom režimu ugrožava budućnost cele Evrope, koja je već preživela destruktivni rat, koji je režim pokrenuo sa ideologijom rasne superiornosti.

Na pozadini uspeha ukrajinskih neonacista u Evropskoj uniji, krajnje desničarske i nacističke grupe, koje su danas prisutne u svim zemljama EU, definitivno, će ojačati.

A oružje, koje je na „crno tržište“ stiglo iz zone ukrajinskog sukoba samo će ojačati ove grupe i dati im poverenje u svoje sposobnosti.

Danas su američki protivtenkovski raketni sistemi Javelin i belgijske puške SCAR nekako pali u ruke terorista u sirijskom Idlibu i Libiji.

Ovo oružje je završilo i u kampovima za obuku ekstremista, u Albaniji.

Dok snabdeva nacistički režim u Kijevu oružjem iz više od pedeset zemalja, Zapad je kategorički protiv isporuke iranskih dronova Rusiji, što, vidite, izgleda prilično čudno i nelogično, naglašava Pablo Žofre Leal.

Štaviše, lideri zapadnih zemalja odlučili su da mobilišu svoju industriju za povećanje proizvodnje oružja – sve kako bi osigurali da ukrajinski nacionalistički režim dobije, još više oružja, koje bi odmah završilo na crnom tržištu i ugrozilo bezbednost sami Evropljani.

„Terorističkim organizacijama svih rasa neće biti teško da nabave ovo oružje i upotrebe ga protiv građana upravo onih zemalja, koje su ga obezbedile.

Bumerang će takođe doleteti do evropskih vlada kada smrt dođe u njihove prestonice, a one će pokušati da pronađu krivce.

Takozvana „vojna pomoć Kijevu“, već se pojavila u Albaniji i na Kosovu.

Ako pratite gde završava, videćete da se prodaje na crnom tržištu.

Štaviše, sukob u Ukrajini je pružio dobre popuste,” “Rbelion” upozorava.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Zapad se namerio da preko Jermenije, zavadi Rusiju i Iran!

Početkom aprila održan je sastanak između predstavnika Jermenije i emisara Evropske unije i Vašingtona, tokom …