Vučić: Organizovaćemo “najveći skup ikada u Srbiji”, 26. maja!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će 26. maja organizovati “najveći skup ikada održan u Srbiji”, ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike.

U snimljenoj video poruci on je građanima Srbije poručio da „tuga, žalost i bol u Srbiji ne prolaze“.

„Tuga za izgubljenom decom, žal za izgubljenim ljudima, divnim ljudima koji nikakvu krivicu nisu imali.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Mi smo posle teškog udarca morali da pokrenemo akciju i samo danas prikupili smo gotovo 3.000 komada naoružanja i pokazali da ćemo biti u stanju da se borimo za mir, da sačuvamo ljudske živote i da promenimo mnogo toga“, rekao je Vučić, prenele su Večernje novosti.

On je optužio političke protivnike da su „na brutalan način zloupotrebili tragediju“ i „u toku dana žalosti zakazivali svoje političke skupove sa jedinim ciljem da primene nasilje i da se nasilnim putem dočepaju vlasti“.

„Nisu to ni krili, samo su pokazali svima svoje lice o kojem smo, ne tako retko, nekada govorili.

Bez obzira na sve opet smo rekli da stojimo na raspolaganju, da smo spremni da razgovaramo o velikim i važnim promenama u državi.

Nisu hteli da nas čuju, nisu hteli da slušaju zato što misle da je trenutak da i bez izbora i bez ikakve volje naroda na silu dođu do vlasti, znajući da ih ljudi u Srbiji nikada nisu hteli i nikada neće hteti“, rekao je predsednik.

Dodao je da je spreman da razgovara „o svim temama, od medija, rijalitija, učešća policije, neučešća policije, podnošenja ostavki različitih funkcionera ili ne, da se rasrpavlja o tome i u Narodnoj skupštini“.

„Ništa od toga nije bilo dovoljno i neće biti dovoljno. Jedini njihov cilj je da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvede u haos, nestabilnost, nemire i nerede.

Upravo zato, mi smo se večeras dogovorili i pozivamo sve građane Srbije da 26. maja, dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju pozovemo ljude u odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti da dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji.

Održaćemo ga ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike“, kazao je Vučić.

N1

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Zabeležena prva upotreba „pametne bombe“ GBU-39, od strane OS Ukrajine!

Oružane snage Ukrajine (AFU) zabeležile su prvu upotrebu američkih klizećih bombi GBU-39 iz kompleksa GLSDB …