Partizan već ima u džepu sezonu iz snova! Šta god da bude večeras, Srbija će pozdraviti!

Sve staje u jedan meč u Vizink centru od 21 čas u sredu…

Košarkaši Partizana su pobedili na prva dva susreta u Madridu, a onda se nakon tuče i suspenzija Real revanširao u Beogradu i posle 2-2 čeka nas majstorica u Španiji.

Kao što je poznato peti susret će u Vizink centru suditi Boris Rižik, Olegs Latiševs i Mehdi Difala, a evo još nekoliko zanimljivih podataka:

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Partizan:

Matijas Lesor je uhvatio šest skokova na poslednjih devet od deset utakmica, imao je dvocifreni indeks na svakoj osim jedne utakmice u sezoni, a Kevin Panter je na poslednjih 15 utakmica čak 14 puta imao makar 14 poena i na 19 od poslednjih 20 utakmica imao je makar jednu trojjku.

Takođe, pogodio je 56 slobodnih bacanja zaredom, a ukoliko pogodi još tri srušiće Igora Rakočevića sa večne liste, koji je rekorder Evrolige sa 58 pogođenih slobodnih bacanja zaredom 2008. godine.

Džejms Naneli je pogodio 25 slobodnih bacanja zaredom, a Dante Egzum imao makar 13 indeksnih poena na 4 od poslednjih 5 utakmica, dok je Ledej na šest uzastopnih mečeva imao dvocifren indeks uz makar 13 poena.

Janis Papapetru je blizu rekorda, pošto mu je potreno 58 poena da postigne ukupno 2.000 u Evroligi. Malo je verovatno da će to oboriti večeras, ali…

Real Madrid:

Valter Tavares na poslednjih 14 utakmica ima makar jednu blokadu, takođe je na poslednjih pet od šest utakmica imao makar 14 indeksnihpoena i imao minimum pet skokova.

Mario Hezonja je pogodio makar jednu trojku na poslednjih 11 utakmica, a Džanan Musa bio dvocifren na poslednjih sedam od osam mečeva uz barem jednu trojku i dvocifreni indeks na poslednjih pet susreta.

Kada pričamo o Džananu Musi, treba istaći da je ove sezone deseti strelac Evrolige sa 15 poena u proseku, a da je Valter Tavares peti po broju indeksnih poena sa 17,4 u proseku i predvodi Evroligu sa 2,2 blokade i 6,6 skokova po meču uz 2,6 skokova u napadu po čemu je takođe rekorder.

Serhio Ljulj je treći u istoriji Evrolige sa 164 asistencije, iza Nika Kalatesa i Spanulisa, dok je Ćaćo Rodriges sedmi sa 146 i ispred njega su Miloš Teodosić i Dimitris Dijamantidis.

Ljulj je treći u Evroligi i po broju poena u plej-ofu sa 474, Navaro je drugi sa 509, a Spanulis lider sa 531 poenom…

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Naučnici razvili novi način za ubrzavanje regeneracije mišića, nakon povrede!

Naučnici sa Univerziteta u Barseloni otkrili su da se sve vrste povreda mišića mogu brže …