Krstaši izazvali haos na SP: Englezi pohapšeni u Kataru! – VIDEO

Reprezentacija Engleske, iako tradicionalno ne osvajaju skoro ništa, tradicionalno je i jedan od favorita na Svjetskim prvenstvima, a njihovi navijači izazvali su različite reakcije u zemlji domaćina prvenstva, Kataru.

Engleska je svoju prvu utakmicu na Mundijalu odigrala prije dva dana te s visokih 6:2 savladala selekciju Irana.

Iako Iran nije pravo mjerilo, Engleska je zaista izgledala moćno, a izabranici Garetha Southgatea pokazali su veliku želju da idu do kraja, nakon što su poraženi u finalu prethodnog EURO-a.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Sjajnom igrom i efikasnošću su na sebe skrenuli pažnju igrači Engleske, ali isto su uradili i navijači ove zemlje i to kontroverznim stilom odijevanja.

Naime, navijači Engleske pristigli su u Dohu obučeni kao krstaški vojnici, što je izazvalo najblaže rečeno čuđenje među domaćinima, ali i drugim navijačima.

“Čini se da su neki stanovnici Dohe bili uznemireni izborom odjeće, s obzirom na to da aludira na vjerske ratove između 1095. i 1291. godine oko uzimanja svete zemlje.

Navijači u odori krstaških ratnika su poznati prizor na utakmicama Engleske u inostranstvu tokom godina ali će ova odeća biti mnogo kontroverznija na prvom Svetskom prvenstvu ikada održanom u muslimanskoj zemlji”, pišu mediji u Engleskoj.

“Bože, čuvaj kralja” pjevali su Englezi.

Neki su bili šokirani, a neki su ih zamolili za selfie.

Engleska je nakon prvog kola prva u grupi B s tri boda, dok po bod imaju Vels i SAD koji su odigrali 1:1.

Naredni meč Englezi igraju za dva dana i to protiv SAD-a od 20 sati, dok ih u posljednjem kolu 29. novembra očekuje ostrvski derbi protiv Velsa.

Sport.ba

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Svaka sledeća generacija gora od prethodne, kako to zaustaviti?

Zašto niko u Srbiji ne govori o tome da nam je svaka generacija dece gora …