Ruski artiljerci pogodili i uništili tri ukrajinske brigade! G7 saopštio: Forsiraćemo rat u Ukrajini sigurno, najmanje do kraja ove godine!

Artiljerci ruske borbene grupe “Centar” napali su tri brigade Oružanih snaga Ukrajine (APU) u rejonu Serebrjanski, rekao je za TASS šef pres centra grupe Aleksandar Savčuk.

“U sektoru Torsk u oblasti Serebrjanski, snage i sredstva izviđanja grupe trupa “Centar” otkrili su kretanje ljudstva i tehnike 81. aeromobilne brigade, 58. motorizovane pešadijske brigade i 25. vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Usled vatrenog udara artiljerijskih jedinica grupe “Centar”, neprijatelj je pretrpeo značajne gubitke u ljudstvu i tehnici”, tvrdi on.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ukrajinci gađali Mariupolj

Ukrajinske trupe gađale su u subotu ujutru raketama dugog dometa Mariupolj ali u ovom udaru nije bilo žrtava, piše TASS.

“Jutros je ponovo došlo do granatiranja. Hvala Bogu, nije bilo žrtava. Oni rade sa raketama dugog dometa, njihov tip se precizira”, rekao je zvaničnik policije.

Na hiljade novih vojnika

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, izjavio je danas da se više od 117.400 ljudi pridružilo ruskoj vojsci ove godine.

“Nastavljamo sa vama rad na kompletiranju Oružanih snaga Rusije vojnicima po ugovoru u okviru uputstva predsednika (Rusije Vladimira Putina)”, rekao je on.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti je napomenuo da učesnici sastanka rade i na merama za popunu vojske.

U skladu sa tim, u daljem radu ćemo polaziti od ove brojke (117.400) vojnika i dobrovoljaca po ugovoru, naglasio je Medvedev.

Saopštenje G7: Obezbeđena pomoć za Ukrajinu do početka 2024. godine

Lideri Grupe sedam (G7) saopštili su danas da su obezbedili novčanu pomoć za Ukrajinu za ovu godinu i početak 2024. godine, pošto su ponovili svoju posvećenost pružanju finansijske i vojne podrške u njenoj borbi protiv Rusije.

“Danas preduzimamo nove korake kako bismo osigurali da Rusija nezakonita agresija na suverenu državu Ukrajinu ne uspe i kako bismo podržali ukrajinski narod u njegovoj potrazi za pravednim mirom zasnovanom na poštovanju međunarodnog prava”, navodi se u saopštenju lidera G7 koji su se sastali u Hirošimi, prenosi Rojters.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Još uvek se traga za nestalom devojčicom! – VIDEO

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja, kod Bora, nastavlja se treći …