U Beogradu i širom Srbije u toku potpisivanje peticije za smenu Aleksandra Vučića – VIDEO

U Beogradu i širom Srbije je u toku potpisivanja predloga i zahteva Narodne inicijative da se predsednik Srbije, Aleksandar Vučić smeni sa tog položaja.

Kako kažu organizatori, u sklopu svoje politike rešavanja kosovsko-metohijskog problema doneo je niz protivustavnih akata i organizovanjem neustavnih parlamentarnih izbora u Srbiji, bio pokratač protivzakonitivnih aktivnosti u cilju narušavanja integriteta Srbije i urušavanja društveno-političkog sistema naše države.

Profesor dr. LJubomir Grujić obrazložio je ovu Narodnu inicijativu, između ostalog istakavši da narod Srbije ne priznaje Aleksandra Vučića za predsednika Republike Srbije , te ga zato razrešava funkcije, položaja i dužnosti predsednika Republike i shodno tome poništava sve protivustavne odredbe izbornih zakona i izbore od 21.06. 2020. g.

– Ne priznajemo i poništavamo svaki domaći i međunarodni akt suprotan Ustavu Republike Srbije i/ili Rezoluciji SB UN 1244, koji su donele ili usvojile vlasti Republike Srbije u njeno i naše ime od donošenja sadašnjeg Ustava 08.11.2006. godine, rekao je dr Grujić.

On je dodao da je zato sadašnji saziv Narodne skupštine dužan da pobodom odluke Narodne inicijative pokrene i efikasno sprovede ustavni postupak (član 118 Ustava) razrešenja predsednika Republike Aleksandra Vučića zbog njegovih mnogobrojnih povreda Ustava Republike Srbije, s dubokim negativnim posledicama po državu i narod, kao i da poništi sva dokumenta koje je predsednik Republike Aleksandar Vučić potpisao ili koje je predsednica Vlade Ana Brnabić potpisala, a koje su u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije i/ili Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija 1244.

Dužnost Skupštine je da članove 43, 81-83 Zakona o izboru narodnih poslanika, uskladi s Ustavom, kao i da članove 18 i 19 Zakona o izboru predsednika Republike uskladi s Ustavom i da taj Zakon dopuni novim članom o ograničenju broja biranja kandidata za predsednika Republike prema 3. stavu člana 116 Ustava.

A šta je još prof dr Ljubomir Grujić rekao, pogledajte u video prilogu:

VIDEO:

(Srbin.info)

Check Also

Izrael će danas odlučiti o uzvratnom udaru, na Iran!

Izraelska vlada će se danas sastati, kako bi odlučila o uzvratnom udaru na Iran. Ovo …