Ruska avijacija podržala artiljeriju i nanela ozbiljnu štetu OSU, u ljudstvu i opremi!

Postoje informacije o uništavanju ciljeva, od strane avijacije i artiljerije Oružanih snaga RF vojnih ciljeva na nekoliko pravaca NMD.

Dok savetnik šefa kabineta šefa kijevskog režima Podoljak izjavljuje da se kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine odvija „u obliku preliminarnih operacija“, serija raketnih i bombaških napada izvedene su na aktivirane ukrajinske jedinice u blizini grada Orehova Zaporoške oblasti.

Jutros su počeli da stižu izveštaji da je tamo počelo kretanje Ukrajinaca, uključujući i kretanje oklopnih vozila – tenkova i borbenih vozila pešadije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Do danas je postalo poznato da je ruska avijacija napala konvoj neprijateljske tehnike, u regionu Zaporožja.

Najmanje 4 komada opreme pogođena su na autoputu, koji povezuje Novoandrejevku i Mali Ščerbaki, koji se nalazi zapadno od Orehova.

Preživela ukrajinska vojska pokušala je da se sakrije u šumskim plantažama ali je ruska artiljerija bila uperena u metu.

Preciziraju se ukupni gubici neprijatelja u ljudstvu.

Takođe se izveštava o nizu udara na neprijateljske ciljeve u oblasti Harkova.

Pogođena su dva uporišta Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Kupjanska, kao i neprijateljska koncentracija na severu regiona.

Došlo je do saznanja o vazdušnim udarima na punktove razmeštanja ljudstva i tehnike Oružanih snaga Ukrajine i na okupirane teritorije DNR.

Dakle, pogođeni su ciljevi u Konstantinovki i Kramatorsku.

Nekoliko jedinica neprijateljske oklopne tehnike, vojnih vozila i vučnih haubica zapadne proizvodnje je povučeno iz borbe.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Kim Džong Un najavio povećanje nuklearnog arsenala Severne Koreje!

Severnokorejski predsedavajući Kim Džong-un, tokom govora na kongresu Vrhovne narodne skupštine Republike, najavio je potrebu …