Čovek u automobilu zaglavljen u vodenoj stihiji, kuće odsečene od sveta u Lučanima! – FOTO/VIDEO

Obilne padavine ponovo su napravile katastrofu i na teritoriji opštine Lučani.

Usled velikog dotoka vode izlili su se bujični potoci i potpuno presekli većini putnih pravaca.

Vodena stihija nosila je sve pred sobom, a u bujici se našao i jedan putnički automobil sa vozačem unutra koji je spasen samo zahvaljujući brzoj reakciji meštana.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Ja sam prvi prošao kamionom, a za mnom je kroz vodemu bujucu dubine preko jednog ipo metra krenuo i vozač putničkog automobila.

Međitim, voda ga je zarobila i onemogućila da prođe, presekla je mu put.

Odmah smo stali i vozača uspeli da izbavimo, živog i zdravog, sada nam ostaje i vozilo da izvučemo”, kazao je Veljko Milosavljević za agenciju RINA.

Vodostaj zapadne Morave koja protiče kroz selo Dljin je iz sata u sat u porastu i strahuje se od novih izlivanja, iako štete od nedavnog nevremena još uvek nisu sanirane.

“Pre nekoliko dana voda nam je ušla u objekte gde držimo stoku. Sada smo uspeli sve da ih odvedemo na bezbedno mesto i sačuvamo svako grlo.

Poljoprivredne parcele su nam poplavljene i ono sto smo sejali je propalo. Čekamo da se vreme stabilizuje, da saberemo štetu i da povrće sejemo iznova”, dodaje Milosavljević.

On dodaje da zbog jakih bujicnih potoka svi putevi koji vode do njihovog domaćinstva su uništeni pred naletom vode i sada su odsečeni od sveta.

Zbog velike količine padavina koje su zadesile opštinu Gornji Milanovac, pod vodom su se našle i glavne ulice zbog čega je saobraćaj usporen.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …