Mesi potpisao astronomski ugovor sa Interom iz Majamija!

Posle meseci glasina, naizgled nemoguće je sada stvarno – saznajte kako su Inter Majami, MLS, Apple i Adidas doveli GOAT-a u SAD i zauvek promenili sport u toj zemlji.

Major League Soccer će biti dom najvećeg fudbalera, koji je ikada živeo.

U sredu, Lionel Mesi je navodno pristao da se pridruži Inter Majami CF u najjedinstvenijem, dalekosežnijem ugovoru koji je promenio igru, koju je liga ikada sklopila.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Atletik izveštava da bi Mesi mogao da debituje za Inter Majami već 21. jula protiv meksičkog kluba Kruz Azul u inauguracionom Liga Kupu.

Iako potpuni detalji, tek treba da budu potvrđeni, ponuda MLS-a je nadmašila prijavu dvogodišnju ponudu od 1,3 milijarde dolara (!) sa strane saudijske Arabije Al-Hilala i potencijalni povratak u njegov dečački klub FK Barselona, koji nije mogao da uđe u 35.ponjudžača, prosleđuje konkurentnu ponudu pod svojim trenutnim finansijskim ograničenjima.

Mesijev dvogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom vredan 127,28 miliona evra, ističe krajem meseca.

Tada će ostvariti najvažniji potez u istoriji američkog fudbala.

„Drago nam je što je Lionel Mesi izjavio da namerava da se pridruži Inter Miami CF i Major League Socceru ovog leta“, navodi se u saopštenju Major League Soccer.

„Iako ostaje rad na finalizaciji formalnog sporazuma, radujemo se što ćemo jednog od najvećih fudbalera svih vremena dočekati u našoj ligi.

Iako trenutno nemamo čvrste cifre u dolarima, postoji nekoliko fascinantnih detalja u okviru ovog titanskog dogovora sa Mesi Inter Miami, kako je izvestio The Athletic u vezi sa velikim MLS terenom, kako bi se igrač namamio da igra van Evrope, po prvi put u njegovoj legendarnoj karijeri.

To uključuje ligu i Apple, koji igraču nudi udeo u prihodima ostvarenim novim pretplatama na uslugu MLS Season Pass na Apple TV-u, što je u prvoj godini 10-godišnjeg ugovora o globalnim medijskim pravima, od 2,5 milijardi dolara.

Apple je u utorak najavio da će se na Apple TV-u emitovati dokumentarna serija iz četiri dela o Mesijevih pet nastupa na Svetskom prvenstvu za Argentinu, uključujući prvenstvo 2022.

Slično MLS-u i Apple-u, sponzor dresa i obuće lige Adidas bi takođe navodno delio profit, u vezi sa MLS-om sa Mesijem, kao deo takmičenja lige da ga dovede u SAD; Mesi ima doživotni ugovor sa Three Stripes-om, od 2017.

Ako se svi ovi prijavljeni detalji zaista ostvare, to bi najviše ličilo na MLS ugovor, koji je doveo Dejvida Bekama iz Real Madrida u Los Anđeles Galaksi 2007. godine ali mnogo veći.

Ne za ništa, taj trenutak pre 16 godina dao je engleskoj legendi opciju da kupi budući MLS klub za 25 miliona dolara, što je na kraju postalo — pogađate! — Majami.

Inter Majami trenutno zauzima 15. i poslednje mesto na tabeli Istočne konferencije MLS-a, a prošle nedelje je otpustio glavnog trenera Fila Nevila.

Reći da je Mesi revolucija jednog čoveka je veliko potcenjivanje i za tim i za ligu u celini, dovodeći najvećeg igrača ikada u najpopularnijem sportu na svetu, na Saut Bič.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Slovenački sudija Boltauzer, koji “već godinama krade u Evroligi”, proširuje “biznis”… Snimljen, kako krade parfeme, na aerodromu! – VIDEO

Slovenački sudija Matej Boltauzer, tokom celog dana je tema u evropskoj košarkaškoj javnosti, zbog snimka …