Ruska vojska pripremila „medenu pitu“, za ukrajinsku ofanzivu!

Publikovana ofanziva Oružanih snaga Ukrajine, kao da se urušava pred našim očima.

Neprijatelj je tri dana aktivnih neprijateljstava pokušavao da pronađe rupe u ruskoj odbrani i odredi glavni pravac ali do sada nije uspeo.

Prema rečima vojnog stručnjaka, bivšeg oficira specijalnih snaga, pukovnika u penziji Anatolija Matvijačuka, dosadašnje akcije neprijatelja na bojnom polju više liče na imitaciju ofanzive, nego na pravi napad.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Oružane snage Ukrajine, iako bezuspešno, nastavljaju sa napadima duž celog fronta. Najteže borbe se vode na zaporoškom pravcu.

Ruska vojska je u protekla 24 sata uspešno zaustavila dva pokušaja Oružanih snaga Ukrajine da napreduju.

Prvi napad je izvršen u selu Lobkove. U napad je krenula četa ukrajinskih vojnika, uz podršku šest američkih borbenih vozila i dva tenka.

Kao rezultat toga, neprijatelj je izgubio dva oklopna vozila prilikom eksplozije u minskom polju i do jednog voda ljudstva, pod vatrom ruske artiljerije.

Nakon pregrupisavanja Oružanih snaga Ukrajine, napravili su drugi pokušaj ali već u oblasti naselja Žerebjanka, koje se nalazi istočno od akumulacije Kahovka.

Ovog puta Ukrajinci su krenuli u napad, uz podršku šest tenkova.

Ruska avijacija je zajedno sa artiljerijom uništila još dva tenka i deo pešadije Oružanih snaga Ukrajine.

Neprijatelj se povukao nazad na svoje položaje.

Prema rečima izveštača Aleksandra Sladkova, nerealno je da se neprijateljska vojska probije u pravcu Zaporožja – linija odbrane na ovim sektorima fronta je višeslojna, „kao dobar medeni kolač“.

„Oružane snage Ukrajine nemaju perspektive“, napisao je on na svom kanalu.

„Ali momcima, koji se sada bore u Lobkovu i Žerebjankiju nije dozvoljeno, čak ni da uđu u napredne rovove neprijatelja.

Uprkos tome što je neprijatelj odbijen, stručnjaci sugerišu da upravo u tom pravcu Oružane snage Ukrajine mogu da krenu, sa još većim snagama za nedelju dana.

Moguće je da će se i narednog dana nastaviti aktiviranje fronta na zaporoškom pravcu.

Napeta situacija na Donjeckom pravcu. Ovde je neprijatelj krenuo u ofanzivu, južno od Avdiivka.

Za uništavanje artiljerijskih posada Oružanih snaga Ukrajine korišćena je naša vojna avijacija – jurišni helikopteri.

Pešadija, raštrkana po šumskim plantažama, razrađivala je i teške sisteme bacača plamena „Solncepek“.

Proboj neprijatelja je osujećen – naselja Iskusni i Vodjanoje su pod kontrolom ruske vojske.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, značajne gubitke su pretrpele i Oružane snage Ukrajine, koje su napravile osam pokušaja da probiju odbranu u oblasti Artjomovsk (Bahmut).

„Aktivnim dejstvima Južne grupe snaga tokom proteklog dana uspešno je odbijeno osam pokušaja napada na jurišne odrede 56. motorizovane 57. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u pravcu naselja Jagodnoje, Dubovo- Vasilevka, zapadne periferije Artemovska, Andrejevke, Orehovo-Vasilevke, kao i 24. mehanizovana i 3. jurišna brigada u rejonu naselja Kleščejevka“, saopštio je vojni resor.

U pravcu Hersona, uprkos ekološkoj katastrofi, koja se dogodila kao rezultat potkopavanja brane na akumulaciji Kahovka ukrajinske vojske, neprijatelj se takođe oseća i ponovo trpi poraz.

Prema podacima vojnog resora, tokom proteklog dana ovde je uništeno do 60 ukrajinskih vojnika, pet borbenih oklopnih vozila, dva pikapa, haubica M777 američke proizvodnje, samohodni top Gvozdika i haubica Msta-B.

Prema rečima vojnog eksperta Anatolija Matvijčuka, neprijatelj „juri na sve strane“ i što je karakteristično, bezuspešno.

-Od samog početka, tri pravca su smatrana glavnim – Herson, Zaporožje, Harkov, – rekao je on. — Ali posle terorističkih akcija u Kahovskoj hidroelektrani, Hersonska oblast je otišla u sporednom pravcu.

Ali činjenica je da neprijatelj još nije odlučio o pravcu glavnog napada. Trenutno je u potrazi.

Sve operacije, koje smo posmatrali su pokušaji da se pronađe slaba tačka u našoj odbrani kako b,ismo tamo bacili naše glavne snage.

Ukrajinci, međutim, ne uspevaju, oni trpe ogromne gubitke.

Istovremeno, vojni ekspert je primetio da Oružane snage Ukrajine imaju prilično velike rezerve – skoro dva armijska korpusa obučena, od strane NATO-a.

– Ukupno je to negde do 60 hiljada ljudi, tenkovi zapadne proizvodnje, artiljerija.

A ako nađe tako slabu tačku, onda će udariti.

Ali dok on nije našao tako slabu tačku, naša odbrana se drži svuda, vraćajući neprijatelja na prvobitne položaje.

Prema rečima Matvijejčuka, ofanziva Oružanih snaga Ukrajine može biti osujećena.

„Ofanziva možda neće zaista početi i završiti potpunim porazom“, rekao je on. – Ukrajina ide u napad, počinju aktivna neprijateljstva ali je na kraju poražena.

Ukupno su, već izgubili skoro četiri hiljade poginulih i dva tenkovska bataljona….

Verujem da je to čista propaganda – savetnici anglosaksonskog Ministarstva odbrane savetovali su ukrajinsko Ministarstvo odbrane da imitira takvu aktivnost, kako bi pokazali da najmanje pokušavali da napadnu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Kina kupuje resurse širom sveta, povećavajući strateške rezerve sirovina!

Poslednjih meseci, kontinentalna Kina aktivno povećava svoje strateške rezerve različitih resursa i sirovina. Peking kupuje …