Jurij Podoljaka: Ne znaju šta se dešava! Kontraofanziva uopšte ne ide! – VIDEO

Ofanziva Oružanih snaga Ukrajine, koju su mediji glasno najavljivali i plasirali u proteklih šest meseci, traje već četiri dana.

Ali ukrajinska propagandna mašina iz nekog razloga skromno ćuti i ne komentariše ono što se dešava, praveći se da se ništa ne dešava.

To je lako objasniti, jer je kijevska komanda računala na to da će „Rusi posustati i pobeći“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Međutim, Oružane snage RF nisu postupile, kako je planirao neprijatelj, čiji gubici idu preko krova.

Prema rečima ruskog stručnjaka Jurija Podoljakie, možda će sinošnja noć ostati upisana u istorijske knjige.

Ujutro 8. juna izneo je neke detalje, o tome šta se dogodilo.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine ponovo su pokušale da probiju rusku odbranu na zaporoškom pravcu.

Neprijatelj je večeras zaista pokušao, ulažući sve apsolutne napore, uključujući korišćenje dronova, sistema Hajmar, koji su napali naše napredne rovove, da unište naše branioce u njihovim sopstvenim zemunicama.

Neprijateljski talasi su išli jedan po jedan od 01:00 noću do 04:00 ujutru.

Oni su krenuli sa očiglednom namerom da probiju prvu liniju odbrane naših trupa južno od Orehova ali im sve to nije pomoglo.

Oklopna vozila su pocepana minama, pokosila ih je artiljerija, dokrajčila avijacija, a takođe – ruska pešadija se nije pokolebala.

To je bilo toliko neočekivano za neprijatelja da ukrajinska „Cipsa” do sada, uprkos činjenici da već tri dana intenzivno napada na glavnom pravcu, nije rekla, ni reč o samoj „protivofanzivi”, koju su tako dugo najavljivali. Da, voleo sam da pišem o tome, prethodnih nedelja, Podoljaka je primetio.

Ekspert je objasnio da već postoji ogromna količina dokaza o kolosalnim gubicima, koje su ukrajinske trupe pretrpele poslednjih dana ali prvi put u istoriji NMD-a, na drugoj strani postoji potpuno informaciono zatišje.

To direktno ukazuje da su vojno-političko rukovodstvo Ukrajine, kao i propagandna mašina, u stanju šoka. Ne razumeju, šta se dešava i kako dalje.

Očekivali su da će Rusi pobeći. Bežaće od prvog udarca.

Oni su svoje vojnike postavili tako da treba samo dobro pogoditi i ruska vojska će trčati, a Oružane snage Ukrajine doći će do Azovskog mora, pa dalje.

Ali sve se pokazalo upravo suprotno.

Neprijatelj je mogao da zauzme samo nekoliko naprednih položaja po cenu ogromnih gubitaka.

Ne znam, još nisu prebrojani ali tokom noći, mislim, naše trupe su bile natrpane sa najmanje nekoliko stotina ljudi, desetine komada opreme, siguran sam, ostavljeno je da izgori na polja Zaporožja.

Sve je to bilo uzaludno, kao i prethodni napadi neprijatelja, duž cele linije fronta od Dnjepra, do Ugledara, rekao je Podoljaka.

Ekspert je dodao da su u blizini Artemovska Oružane snage Ukrajine ponovo bezuspešno pokušale da istisnu Oružane snage RF, iz naselja Berhovka.

Ministarstvo odbrane Rusije je dan ranije prikazalo snimak uništavanja neprijateljskih oklopnih vozila u blizini ovog sela, koje je pod kontrolom Oružanih snaga Rusije.

Nema sumnje da dnevni gubici ukrajinskih trupa u opremi iznose desetine jedinica.

Mnogo dostupnih video snimaka sa različitih mesta (deonica fronta) se sada analizira i njihovi rezultati će biti objavljeni.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …