Moskva se sprda sa Zapadnom histerijom… – Navijte sat, sad će invazija…

Portparol Kremlja šali se da bi Kijev trebalo da upali alarm, kako ne bi prespavao „napad“, koji navodi Zapad.

Rusija je ismejala tvrdnje zapadnih medija da će „invazija“ na Ukrajinu početi u 3 sata ujutro 16. februara, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da su Ukrajinci, koji veruju u takve stvari dobrodošli da ostanu budni.

„Bolje im je da podese alarme za ovo vreme i sami se uvere“, rekao je Peskov u šali za RIA Novosti u sredu nešto posle ponoći, na pitanje da li Ukrajinci mogu mirno da spavaju ili treba da se brinu.

Sekretar za štampu predsednika Vladimira Putina komentarisao je izveštaje brojnih zapadnih medija – posebno nekoliko britanskih tabloida – da će Rusija „napasti“ Ukrajinu u 3 sata ujutro po lokalnom vremenu u sredu (01:00 GMT).

Mediji su naveli anonimne američke obaveštajne službenike, kao izvore za tu tvrdnju.

Peskov se ranije našalio da ga Putin ponekad pita – isto tako u šali – da li je tačno vreme „invazije“ objavljeno u zapadnoj štampi.

Ranije tokom dana, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su zajedničke vežbe u Belorusiji završene po planu i prikazalo video snimke tenkova i druge opreme, koji se vraćaju u Rusiju.

U međuvremenu, ministar odbrane Sergej Šojgu pojavio se u Siriji, obilazeći ruske trupe u Hmejmimu, vazdušnoj bazi, koja se koristila za borbu protiv Islamske države (IS, ranije ISIS) i drugih terorista od 2015.

U Kijevu, šef parlamentarne partije predsednika Vladimira Zelenskog, Dejvid Arahamija, rekao je ukrajinskoj televiziji da je „99,9% uverena da se ništa neće dogoditi“ 16. februara.

Komentarišući nepostojeću „invaziju“, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je u utorak da će 15. februar 2022. „ući u istoriju kao dan, kada je propala zapadna ratna propaganda“, dodajući da je Zapad „osramoćen i uništen bez pucanja“.

Jedan pogodak.”

U međuvremenu u Vašingtonu, američki predsednik Džo Bajden održao je kratko obraćanje u Beloj kući o Ukrajini.

Rekavši da je invazija i dalje moguća, Bajden je priznao da su se neke ruske trupe povukle sa granice.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je potvrdio da su SAD pozvale svoje građane da napuste Ukrajinu i “privremeno” premestile svoju ambasadu iz Kijeva u zapadni grad Lavov, pre nego što je nastavio da govori o jedinstvu i rešenosti NATO-a.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senator Vens: Američki establišment očajnički pokušava da ubedi Amerikance da je sve u redu!

Debata o pomoći Kijevu predstavlja posredni spor između desničarskog establišmenta i desnih populista oko pravca …