Kurti napao Borelja da laže i širi dezinformacije!

Tzv. kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je današnje izjave visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela, zbog hapšenja na severu i marša Bezbednosnih snaga Kosova u Južnoj Mitrovici, kao opasne i neprihvatljive dezinformacije.

Kurti je na tviteru tako odgovorio na izjavu Borela koji je ranije danas objavio, kako je „veoma uznemiren“, zbog „ilegalnih hapšenja kosovskih Srba“ i „marša KSB-a u Južnoj Mitrovici“ i dodao „neće tolerisati“ dalju eskalaciju situacije.

Kurti je u odgovoru rekao da širenje panike i lažnih tvrdnji samo „naduvava tenzije i pomaže, onima koji traže eskalaciju“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Poziv svima: Molimo vas da potvrdite izvore i sačekajte zvanične informacije od kosovskih institucija, pre nego što odlučite da se javno bavite emitovanjem vesti ili predviđanjem događaja“, napisao je Kurti na Tviteru.

On je rekao da je tokom dana uhapšen Srbin na severu uhvaćen „na osnovu obilja dokaza i u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku Kosova“.

Kurti je rekao da kao premijer, nema uticaja na istrage i hapšenja.

On je takođe pojasnio da je KFOR bio obavešten o maršu BSK-a, u Južnoj Mitrovici i da je to bila ranije planirana godišnja aktivnost.

„Dezinformacije su opasne i neprihvatljive“, zaključio je kosovski tzv. premijer!

Beta

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …