Šokantno otkriće sa Harvarda o vanzemaljcima! – VIDEO

Otkriće kugli kod obala Nove Gvineje dolazi, usred sve veće pažnje američkog Kongresa na NLO-e

Vrhunski fizičar sa Harvarda tvrdi da je možda otkrio ostatke vanzemaljske “svemirske letelice” na dnu okeana, piše Dejli mejl.

Profesor Avi Loeb — predsedavajući odeljenja za astronomiju Harvarda od 2011. do 2020. i sada šef projekta Galileo za lov na vanzemaljce univerziteta Ivi League — proveo je dve nedelje pretražujući dno Tihog okeana u potrazi za fragmentima meteora iz 2014. koji se srušio u blizini Papue Nove Gvineje.

Veruje se da je meteor, nazvan IM1, nastao u međuzvezdanom prostoru.

Njegov tim je pronašao 50 sićušnih fragmenata gvožđa u obliku kugle, za koje je rekao da moraju da potiču iz “prirodnog okruženja različitog od Sunčevog sistema ili je u pitanju neka vanzemaljska tehnološka civilizacije.“ Profesor Loeb je godinama tvrdio da je Zemlju možda posetila međuzvezdana tehnologija.

Godine 2017., međuzvezdani objekat pod nazivom Oumuamua prošao je kroz Sunčev sistem i dok većina naučnika veruje da je to bio prirodni fenomen, profesor Loeb je tvrdio da bi mogao biti vanzemaljskog porekla.

Nakon otkrića Oumuamua 2017. godine, profesor Loeb je tvrdio – uprkos mnogim kritikama – da je više međuzvezdanih objekata verovatno prošlo pored Zemlje.

U njegovu korist, jedan student je 2019. otkrio da je vatrena lopta velike brzine iz 2014. godine, meteor IM1, takođe imala međuzvezdano poreklo, pre Oumuamue.

Trenje vazduha je zapalilo IM1 u vazduhu dok se spuštao ka Zemlji, ostavljajući za sobom trag kapljica rastopljenog gvožđa. To se dogodilo 8. januara 2014. godine

Otkriće da se ovi međuzvezdani metalni fragmenti mogu izvući iz Pacifika snažnim magnetima dovelo je do najnovije misije Loeba i njegovog Galileo tima.

IM1, primetio je Loeb, “je zapravo čvršći i ima materijalnu snagu koja je veća od bilo koje svemirske stene koju je NASA otkrila. To ga čini prilično neobičnim”.

On nije odbacio ideju da bi ovi misteriozni ostaci gvožđa sa IM1 mogli biti prvi čvrsti dokaz da se ‘svemirski brod’ iz ‘vanzemaljske tehnološke civilizacije’ srušio na našu planetu.

Tokom svog dvonedeljnog putovanja preko Pacifika, koje se završava ove nedelje, tim Galilea je pretražio morsko dno u potrazi za tragovima IM1 krhotina, noseći dubokomorske magnetne opreme duž poslednje poznate putanje vatrene lopte.

“Kuglice su pronađene prvenstveno duž najverovatnije putanje IM1“, primetio je Loeb u nedavnom javnom časopisu objavljenom na Medium.com, “umesto u kontrolnim regionima koji su udaljeni od njega“.

Istraživači su doneli instrumente za preliminarnu analizu na Silver Star ali pravi posao će početi kada Loebov timbude proučavao misteriozne gvozdene kugle sa preciznijom laboratorijskom opremom kod kuće.

Otkriće kugli kod obala Nove Gvineje dolazi usred sve veće pažnje američkog Kongresa o NLO-ima.

Ove nedelje, senator Marko Rubio je otkrio da je čuo od visokih zvaničnika da SAD sprovode nekoliko ilegalnih prikupljanja srušenih NLO ostataka.

Loeb je izazvao kontroverzu i potrošio milione nezavisnog finansiranja za svoju potragu za svemirskim materijalima koji bi mogli biti dokazi ili artefakti vanzemaljskih civilizacija koje istražuju naš solarni sistem.

Loebovi kritičari u svetu astronomije i astrofizike izrazili su skepticizam prema ovoj ideji, kao i prema profesorovoj teoriji da bi IM1 mogao biti sastavljen od gvožđa ali se pokazalo da su pogrešili i na ovom detalju.

Loeb i njegov tim su saznali da je gvožđe ‘dominantni sastojak’ hemijskog sastava IM1 sfera zahvaljujući analizi rendgenske fluorescentne spektroskopije.

Nalazi su u suprotnosti sa tvrdnjama astrofizičara sa kanadskog Instituta za istraživanje Zemlje i svemira, koji su tvrdili da je njihovo kompjutersko modeliranje ponašanja IM1 pre udara ‘čvrsto argumentovano protiv gvozdenog objekta.’

U laboratoriji, Loeb i njegov tim će utvrditi šta bi atomski elementi i izotopi iz ostataka sudara IM1 mogli otkriti o poreklu međuzvezdanog objekta ili možda čak i o njegovim vanzemaljskim kreatorima.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NLO primećen prilikom sletanja Bajdenovog aviona, na aerodrom u Los Anđelesu!

Dvojica posmatrača aviona odlučila su da prate let aviona američkog predsednika Džoa Bajdena, na nebu …