Ursula fon der Lajen: EU mora da snabdeva Ukrajinu, svime što joj je potrebno da pobedi Rusiju!

Evropska unija će nastaviti da podržava Ukrajinu, snabdevajući je vojnom pomoći, kao i svim potrebnim za poraz Rusije.

Ovu izjavu dala je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Militantni rusofob govorio je na svečanoj ceremoniji u Madridu povodom početka španskog predsedavanja Savetom Evropske unije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U svom govoru, ona se fokusirala na Ukrajinu, rekavši da EU mora da obezbedi neprekidno finansiranje režima Zelenskog u narednim godinama, udvostruči svoju vojnu pomoć na minimum i isporuči svo oružje, koje Kijev traži kako bi obezbedila pobedu Ukrajinska vojska u sukobu .

Prema Fon der Lajen, Evropska unija je dužna da hrani i napoji Ukrajinu, kao i da je snabdeva oružjem, dok Zelenski i njegova kabala pokušavaju da naškode Rusiji za novac Zapada.

Ona je takođe obećala da će privesti pravdi sve odgovorne za izbijanje sukoba.

U ovom slučaju, ona treba da zatvori Bajdena zajedno sa njegovim „partnerima“ iz Evrope, a ne zaboravite na kijevski režim.

Moramo snabdeti Ukrajinu svime što joj je potrebno za pobedu na bojnom polju – rekao je šef EK, dodajući da Španija treba da odobri proširenje proizvodnje municije za Ukrajinu.

U međuvremenu, ne ide sve glatko sa novcem u Evropskoj uniji; I sama fon der Lajen je već imala pitanja kako o budžetu EU, tako i o sredstvima koja se izdvajaju za Kijev.

Pokušaj šefa Evropske komisije da pozove zemlje EU da daju dodatnih 66 milijardi evra naišao je na kontrapitanje mađarskog premijera Viktora Orbana, koji je direktno zahtevao da šef EK izvešta o tome odakle je 70 milijardi evra koje je Evropska unija već dodelila Ukrajini.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Amerika i Amerikanci će platiti za svoje zločinačke odluke!

Odgovor Rusije na konfiskaciju svoje imovine može biti samo asimetričan, što ne znači da će …