Reakcija na sramne optužbe britanske poslanice Ališe Kerns: Nama preti humanitarna katastrofa, ne možemo da dopremimo lekove, a kamoli oružje!

Reagujući na izjavu britanske poslanice Ališe Kerns koja je tokom izlaganja u britanskom parlanetu optužila Srpsku pravoslavnu crkvu za navodni šverc oružja odnosno da se kako je navela „oružje švercuje preko granice iz Srbije u pravoslavne crkve kolima Hitne pomoći“ dr Zlatan Elek direktor kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici u izjavi za “Novosti” ističe da i pored rigoroznih konrola od strane tzv. kosovske policije nikada u nijednom sanitetskom vozilu nije pronađena ni jedna vrsta oružja.

-Mi smo opredeljeni da lečimo ljude bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost i u našim ustanovama svakog radnog dana osim Srba lečimo i muslimane, Albance, Rome a i pored naših napora da obavljamo svoj posao na korist svih pacijenata to nam je onemogućeno od strane vlasti u Prištini, jer imamo problema sa zabranom dopremanja lekova, sanitetskog materijala, donedavno i kiseonika i fiziološkog rastvora, ističe dr Elek koji posebno ističe da je vozilima Hitne pomoći sa KM tablicama zabranjeno kretanje što dodatno otežava pružanje lekarske pomoći pacijentima.

Prvi čovek kliničko bolničkog centra u Mitrovici opominje da ovoj ustanovi koja osim sa severa Kosova i Metohije leči pacijente i iz ostatka KiM preti humanitarna katastrofa ukoliko se nastavi za zabrnaom dopremanja lekova i ostale medicinske opreme.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

-Mi već neko vreme opominjemo međunarodnu zajednicu da nam preti nestašica lekova i medicinske opreme ali za sada niko ne raguje-navodi u izjavi za Novosti dr Zlatan Elek direktor kliničko –bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Novosti online

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …