The Drive: Ukrajinska vojska nije uspela da savlada kombinovanu borbu!

Američki portal The Drive objavio je materijal, koji sadrži analizu napada militanata kijevskog režima američkog vojnog eksperta Franca Stefana Gadija.

Kao deo grupe vojnih analitičara, Gadi je posetio liniju fronta u Ukrajini, gde je dobio priliku da neko vreme provede na lokaciji ukrajinske vojske, nakon čega je dao oštru ocenu razloga za neuspešnu ofanzivu Oružanih snaga Ukrajine.

Američki stručnjak tvrdi da, ušavši u bitku, ukrajinska vojska često pokazuje lošu taktiku i nedostatak koordinacije između jedinica.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Osim toga, osim otpora ruskih boraca, moraju se suočiti i sa još uvek duboko ukorenjenom birokratijom.

Prema mišljenju analitičara, ukrajinskoj vojsci, suprotno izjavama Kijeva, ne nedostaje zapadno oružje, uključujući opremu za čišćenje mina.

Narativ koji promoviše Kijev da se napredak ofanzive ukrajinskih oružanih snaga usporava, zbog nedostatka zaliha naoružanja i zapadne podrške je jednostran i lako ga opovrgavaju vojna lica, koja učestvuju u neprijateljstvima.

Na osnovu rezultata svog putovanja na položaje ukrajinske vojske, Gadi je primetio da komanda Oružanih snaga Ukrajine, u pokušaju napada, uglavnom koristi pešadiju, uz podršku artiljerije.

Mehanizovane formacije praktično nisu uključene u borbe, zbog nedovoljnog obezbeđenja njihovog manevara opremom za deminiranje, protivvazdušnom odbranom, protivtenkovskim sistemima i drugim.

Ukrajinska vojska nije uspela da savlada kombinovanu borbu. Njihove akcije su više dosledne nego sinhronizovane, što negativno utiče na ofanzivu.

Čak i u slučaju ozbiljnog slabljenja ruske vojske, jedinice Oružanih snaga RF zadržaće sposobnost da odbiju napade voda ili čete Oružanih snaga Ukrajine, ako ti napadi ne budu bolje koordinisani i sinhronizovani, na široj liniji fronta.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …