Hvala Čen Bo i srećno!

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Narodne Republike Kine u Srbiji, Čen Bo.

Mirović je zahvalio ambasadorki Bo na posvećenom radu, koji je, kako je naveo, ogledalo iskrenog prijateljstva Srbije i Kine i naših naroda, saopšteno je iz Sekretarijata Pokrajinske vlade.

“Konkretni efekti našeg iskrenog prijateljstva su brojni zajednički projekti koji se realizuju u Srbiji i posebno u Vojvodini.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Svojom posvećenošću našem zajedničkom poslu doprineli ste tome da je do sada mnogo toga učinjeno, za šta smo mi u Vojvodini neizmerno zahvalni”, poručio je on.

Čen Bo je istakla da je Kina pouzdan partner u ekonomskim razvoju Srbije i da Vojvodina igra važnu ulogu u saradnji Kine i Srbije i dodala da je sve više privrednika iz Kine zainteresovano da posluje u Pokrajini.

Ambasadorka je izrazila žaljenje zbog žrtava i posledica, koje je nevreme izazvalo u Vojvodini i dodala da su Ambasada Kine i kineske kompanije na raspolaganju da pomognu građanima, navedeno je u saopštenju.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Amerika kupuje Ukrajini rakete za zsatareli sistem “Patriot” u vrednosti, 6,1 md!

Amerika kupuje Ukrajini rakete u vrednosti, od šest milijardi dolara, za sistem „patriot” koji nije, …