Turci premostili Zapadnu Moravu i to bez mosta!

Turski radnici angažovani na izgardnji Moravskog koridora zarad potreba izgradnje auto-puta premostili su Zapadnu Moravu u mestu Donja Gorevnica.

Umesto mosta na stubovima, u korito Zapadne Morave poredano je u dva reda četrdesetak cevi većeg promera preko kojih je nasut, a zatim i povaljan šoder.

Za sada ovaj prelaz preko najveće reke u Moravičkom okrugu koriste samo kamioni i mašine, a čeka se odobrenje da on postane dostupan i za javnu upotrebu, piše RINA.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Dozvola bi u mnogome pomogla, pre svega poljoprivrendim proizvođačima iz sela u dolini Morave, budući da mnogi žive na jednoj obali a imaju njive na drugoj, a od rušenja mosta u Mrčajevcima moraju preći i nekoliko desetina kilometara kako bi stigli do svojih parcela.

Podsetićemo da se trenutno gradi privremeni prelaz na Zapadnoj Moravi na istom mestu gde je prethodni most odnela bujica.

U izjavi za RINU prošle sedmice, gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je da je obezbeđenje alternativnog i privremenog prelaza najznačajnija tema.

Gradonačelnik je naveo opciju za obezbeđivanje prelaska sa jedne obale Morave na drugu koja uključuje izgradnju privremenog prelaza 200 metara uzvodno od oštećenog mosta.

– Preduslov za osposobljavanje i korišćenje ovog prelaza jeste i sanacija oštećenog mosta na Slatinskoj reci neposredno pre urušenog mosta na Zapadnoj Moravi, gledano iz pravca Mršinaca.

Suštinski, rešavanje ovog problema nije jednostavno i podrazumeva našu obavezu da ono rešenje koje budemo uspeli da primenimo bude bezbedno za naše sugrađane – zaključio je gradonačelnik.

Kurir/Rina

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Blinken “otkrio Ameriku”: Kina radi za Rusiju!

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je Kina „dobavljač broj jedan” za ruski …