Blumberg: Hanter Bajden priznao krivicu da ne bi otišao u zatvor!

Sjedinjene Države su u sredu objavile sporazum o priznanju krivice Hantera Bajdena, sina američkog predsednika, prenosi Blumberg.

U 2017. i 2018. godini dobio je preko četiri miliona dolara iz različitih izvora.

Ali pitanje šta će biti dalje ostaje otvoreno.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Za dve godine obeležene serijskom zloupotrebom supstanci, Hanter Bajden je dobio preko 4 miliona dolara od ukrajinske energetske kompanije, kineske privatne investicione kompanije i drugih izvora, prema sporazumu o priznanju krivice koji mu je ponuđen u slučaju utaje poreza u saveznoj državi.

Bajdenov dogovor o pravosuđu objavljen je u junu ali stvarni tekst sporazuma nije objavljen sve do srede, nakon što je američki okružni sudija Merilen Norejka naredila njegovo puštanje na zahtev medija.

Sporazum, u kojem se predsednikov sin obavezao da će se izjasniti krivim, kako bi izbegao zatvorsku kaznu, stavljen je na čekanje prošle nedelje, nakon što je Noreika postavila pitanja o njegovim uslovima.

U dokumentu, koji je uključen u sporazum između Bajdena i kancelarije federalnog tužioca Delavera, detaljno se navode njegovi prihodi iz 2017. i 2018. za koje nije platio porez na prihod.

Republikanci, koji su kritikovali predloženo sporazumno rešenje kao previše blag, smatrali su milione Hantera Bajdena, kao dokaz da je njegov otac profitirao na njegovim poslovima.

Bajdenov advokat nije odgovorio, na zahtev za komentar.

Bajden je 2017. godine dobio više od 2,3 miliona dolara, od čega milion dolara dolazi od kompanije, koju je osnovao sa izvršnim direktorom kineskog konglomerata, 664.000 dolara od kineske kompanije za infrastrukturu i 500.000 dolara od ukrajinske energetske kompanije, 70.000 dolara od rumunske kompanije, 48.000 dolara od međunarodne advokatske firme i još 666.000 dolara od domaćih privrednih subjekata.

U samoj tužbi izvori njegovih prihoda nisu navedeni ali je Bajden priznao veze sa kineskom kompanijom CEFC China Energi, ukrajinskom energetskom kompanijom Burisma i advokatskom kancelarijom Boies, Schiller & Flekner.

Bajden je primio preko 2,1 milion dolara u 2018.

Prema dokumentima, ovaj novac je primljen u pozadini njegove, sve veće zavisnosti od droga.

Oni citiraju njegove sopstvene memoare, koji 2018. govore o „proleću i letu neprekidnog razvrata“.

Prema dokumentima, angažovani računovođa je obavestio Bajdena o njegovim poreskim obavezama.

Navodno je pripremao Bajdenove deklaracije i slao mu ih na razmatranje i potpis.

Međutim, uprkos ponovljenim zahtevima računovođe, Bajden ih nikada nije potpisao ili predložio.

Dalje se navodi da je Bajden utajio porez iako je imao novac.

Međutim, do maja 2019, on je već potrošio sredstva koja su mogla da se koriste u tu svrhu „za lične troškove, uključujući velika podizanja gotovine, transfere ili plaćanja u ime dece, plaćanja kreditnom karticom i plaćanje automobila Porše“.

U oktobru 2021. godine, navodi se u sudskom dokumentu, Bajdenove poreske obaveze za 2017. i 2018. (955.800 dolara i 956.632 dolara, respektivno) platila je neka neidentifikovana treća strana.

Prema dokumentu, ista osoba je platila 45.661 i 197.372 dolara za rešavanje nerešenih poreskih pitanja za 2016. i 2019. godinu.

Ranije ove godine, Njujork tajms je izvestio da je holivudski advokat Kevin Moris pozajmio Bajdenu preko 2 miliona dolara da pomogne, u rešavanju poreskih problema.

Dogovor o priznanju krivice koji je ponuđen Bajdenu uključivao je i optužbu za posedovanje oružja – 2018. je posedovao pištolj, iako je znao za svoju zavisnost od ilegalnih droga.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …