Ukrajinci slave, što su prišli ruskoj liniji odbrane… -Poslanik u Dumi, Andrej Gurulev: Idealno za malu nuklearku!

Poslanik u Dumi, Andrej Gurulev, penzionisani general, pozvao je ruske lidere da selo Robotine u Zaporiškoj oblasti bombarduju taktičkim nuklearnim oružjem!

“Selo Robotine idealno je mesto za upotrebu taktičkog nuklearnog oružja”, rekao je Gurulev. “Ukrajinci su se tamo okupili na jednom mestu… Jednostavno je savršeno”, dodao je penzionisani general pukovnik.

Nakon 11 nedelja dugačke borbe na južnoj fronti, Ukrajina je u ponedeljak ponovno preuzela kontrolu na Robotinama.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ukrajinska je vojska u utorak objavila da je ostvarila nove dobitke, kod sela Verbove u Zaporiškoj oblasti. Ti su dobici deo njenih napora da se probije do Azovskog mora.

Sve upućuje na to da su Ukrajinci odlučili napasti ruski protivtenkovski jarak između Robotina i Verbova.

Ukrajinski vojni lideri rekli su da su njihove trupe ostvarile uspeh na teritoriji, koje su povratile te da neprijatelja napadaju artiljerijom.

Ruski su izvori rekli da se ukrajinske snage približavaju jednoj od najvažnijih ruskih odbrambenih linija na jugu Zaporoške oblasti.

Kad bi ukrajinska vojska ostvarila pobedu kod Verbova to bi je stavilo u povoljniju poziciju za potencijalni udar na Tokmak, važno prometno čvorište.

Zapadni analitičari kažu da izgleda kao da Ukrajina traži slabe tačke na tzv. Surovikinovoj odbrambenoj liniji, glavnom lancu utvrđenja, koja štite kopneni most između Rusije i poluostva Krima.

Emil Kastehelmi analitičar javno dostupnih obaveštajnih podataka, tvrdi da je ruska odbrambena linija zapadno od Verbova u lošijem stanju, od drugih na vrlo dobro utvrđenom jugu Ukrajine.

Kastehelmi kaže da Rusi od početka avgusta nisu doradili rovove, koje su tada iskopali.

“Ima segmenata bez pozicija za vatreno oružje i bunkera za zbrinjavanje vojnika. Drugde su u takve stvari uložili značajno više resursa”, rekao je analitičar.

Ukrajinska kontraofanziva na jugu zemlje, već neko vreme ide sporo, jer se ukrajinske snage moraju probijati kroz ruska utvrđenja.

Jutarnji list

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …