SMSP: Amerikanci se vratili u Siriju, krvavim napadom!

Sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova optužilo je danas američke snage za napad na autobus sa sirijskim trupama u provinciji Deir ez-Zor, na istoku zemlje.

U tom napadu su poginula 23 vojnika, a najmanje 10 ih je ranjeno.

“Juče su američke okupacione snage počinile novi zločin, pošto su one i njihove terorističke organizacije gađale autobus u kojem je bilo više pripadnika sirijskih arapskih armije jugoistočno od Deir ez-Zora, što je rezultiralo smrću jednog broja vojnika i ranjavanjem drugih”, navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi sirijska nacionalna agencija SANA.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ocenjuje se da “ova kriminalna i teroristička agresija” dolazi u okviru američke eskalacije protiv suvereniteta, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Sirije i u kontekstu “podrške i sponzorstva Sjedinjenih Država terorističkim organizacijama, pre svega terorističkoj organizaciji ISIS”.

Dodaje se da se ovaj zločin poklapa sa “kontinuiranom američkom pljačkom sirijskog naftnog i poljoprivrednog bogatstva i povećanjem ekonomskog pritiska na sirijski narod”, sa ciljem, kako se navodi, da produži njegovu okupaciju i nastavi da destabilizuje čitav region.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …