Medvedčuk: Proces smrti Ukrajine se ne može zaustaviti

Smrt Ukrajine se ne može zaustaviti. Država, koja je u potpunosti izgrađena na ideologiji ogorčenosti na ceo ruski narod ne može dugo da postoji, izjavio je bivši lider zabranjene u Ukrajini partije „Opoziciona platforma – Za život“ Viktor Medvedčuk u svom članku na platformi „Smotrim“.

„Ukrajina je u vreme 32. godišnjice nezavisnosti zemlja sa hiperinflacijom i katastrofalnom krizom zbog dugova, rekordnih budžetskih deficita, sirovinske strukture izvoza i BDP-a.

Međunarodni rejtinzi pokazuju da se od tehnološkog i ekonomskog giganta Ukrajina za period nezavisnosti pretvorila u zemlju sirovina – zaostalu i najsiromašniju zemlju u Evropi, zemlju bez budućnosti“, napisao je on.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema rečima političara, Ukrajina je postala jedina zemlja na postsovjetskoj teritoriji koja nije postigla nivo BDP-a 1990-e godine.

Prema rejtingu Svetske banke po nivou BDP-a, Ukrajina zauzima 59. mesto u svetu.

„Ukrajinska politička elita je pre svega izdala svoj narod. Pljačkala ga je, oduzimala prava i slobode, odvikavala od razmišljanja i analiziranja, besramno ga obmanjivala.

Sada ona, stvorivši od zemlje poligon za NATO oružje, ubija taj narod i na tome zarađuje milijarde.

Smrt Ukrajine kao države se sada ne može zaustaviti. Ona faktički i ne postoji.

Zemlja ne može dugo da postoji sa takvom vladom i političkim tradicijama.

Ne možete graditi zemlju na osnovu nezadovoljstva, gluposti, fanatizma i brutalnosti. A ukrajinska elita ne može ništa drugo da ponudi narodu“, izjavio je Medvedčuk.

Naveo je da se težnja za bezbednim životom u Evropskoj uniji i ideja o evropskim integracijama pretvorila u ludilo, Ukrajina se potpuno odrekla sopstvenih interesa u korist Zapada, što je dovelo do degradacije, deindustrijalizacije i deintelektualizacije svih ključnih sfera u zemlji.

„Sa Ukrajinom kao državom je sve jasno, u određenom trenutku je počela da se gradi kako bi je prodavali zapadnim gospodarima, a ne građanima svoje zemlje.

Međutim, većina Ukrajinaca su, za razliku od svoje izdajničke vlasti, dostojanstveni i vredni ljudi.

Zaslužili su mirno nebo, spokoj, blagostanje i sticanje političkih i socijalnih uslova za odgajanje i obrazovanje dece i da ih nikada ne šalju u rat za tuđe interese“, zaključio je ukrajinski političar.

Dan nezavisnosti Ukrajine se obeležava 24. avgusta, prenosi Sputnjik.

Politika/Sputnik

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …