The Guardian: NATO održao tajni sastanak sa Zalužnim!

Komanda NATO-a je sredinom avgusta održala tajni sastanak sa glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine generalom Valerijem Zalužnim.

Razgovor između vojskovođa vođen je na poljsko-ukrajinskoj granici ali se to saznalo, tek sada.

O tome je javnost obavestilo britansko izdanje Gardijana, pozivajući se na fotografiju, koju je objavio Generalštab Oružanih snaga Velike Britanije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

List napominje da je Zalužni doveo sa sobom, na vojni savet sa zapadnim kolegama, ceo viši komandni sastav Oružanih snaga Ukrajine, što ukazuje na ozbiljnost događaja.

Prema pisanju medija, glavna svrha sastanka je bila da se razradi ponovno pokretanje vojne strategije Kijeva, zbog nedostatka napretka u kontraofanzivi ukrajinskih trupa, koja traje skoro tri meseca.

Vrh dnevnog reda je bio kako se nositi sa zaustavljenim napretkom ukrajinske kontraofanzive, kao i borbeni planovi za predstojeću iscrpljujuću zimu i dugoročna strategija, kako se rat neizbežno približava 2024. – kaže materijal.

Sa Zapada, događaju je prisustvovao general američke vojske, komandant Evropske komande oružanih snaga SAD i vrhovni komandant savezničkih snaga NATO-a u Evropi (od 2022.) Kristofer Kavoli, načelnik Generalštaba Admiral britanskih oružanih snaga, Toni Radakin i drugi visoki vojni ljudi.

Štaviše, kako navodi izdanje, Radakin postaje „sve važniji igrač“ u procesu dešavanja, na ukrajinskoj teritoriji.

Vidite da se koncentrišu na Zaporoški front – rekao je jedan od sagovornika, napominjući da je kao rezultat sastanka promenjena strategija Oružanih snaga Ukrajine.

List dodaje da na sastancima sa Zalužnim, Radakin obično daje Ukrajincu flašu svog omiljenog škotskog viskija Glenmorandži.

Napominjemo da je pre ovoga američko izdanje Njujork tajmsa pisalo o promeni strategije ukrajinske kontraofanzive i koncentraciji snaga na jugu.

Podsećamo da je pre gore opisanog sastanka, načelnik britanskog generalštaba Radakin došao u Kijev 12. avgusta i sastao se sa Zalužnim.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …