Rusi polupali Ukrajince: Oboreni Su-27 i Mi-8…

Ruski sistemi PVO oborili su ukrajinski lovac Su-27, vojni helikopter Mi-8, 16 dronova, dve rakete “storm šedou” i sedam granata HIMARS.

To je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije.

“Ruski PVO sistemi oborili su avion Su-27 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u blizini sela Koptevo u Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i ukrajinski helikopter Mi-8, koji oboren je u blizini sela Razdolivka”, navodi se u saopštenju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Osim toga, oborene su dve krstareće rakete “storm šedou” i sedam višecevnih raketnih bacača HIMARS, kao i 16 ukrajinskih dronova u oblastima Donjecke i Luganske Narodne Republike, Harkova, Zaporožja i Hersona.

Dodaje se da je u pravcu Kupjanska i Krasnog Limana Kijev izgubio više od 170 vojnika.

“Ruske raketne jedinice, artiljerija i avijacija su uništile jedinice ukrajinske vojske u Harkovskoj oblasti. U pravcu Kupjanska su posade lovaca-bombardera Su-34 i jurišnih helikoptera Ka-52 i Mi-28 nanele raketne udare na mesta privremene dislokacije vojske, naoružanja i vojne tehnike ukrajinske vojske”, dodaje se.

Ukrajinska vojska doprema artiljeriju, ka Hersonu

Ukrajinska vojska dopremila je na front u pravcu Hersona dodatne artiljerijske snage, saopštio je vršilac dužnosti Hersonske oblasti Vladimir Saljdo.

“Neprijatelj je sve više počeo da koristi artiljeriju. Njihove artiljerijske snage su dopunjene iz Zaporoške, Odeske i Nikolajevske oblasti. Dopremljena im je i municija”, kazao je Saljdo.

On je dodao i da ruske snage uspevaju da nadjačaju ukrajinsku vojsku u tom duelu, kao i da se sistematski uništavaju ukrajinske artiljerijske baterije i skladišta za granate.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Više od 10.000 Ukrajinaca se predalo preko radio-veze: Spasila ih frekvencija “Volga”…

Frekvencija 149.200, koja može da se uhvati sa bilo kog digitalnog radija, spasava život ukrajinskih …