Hiljade Vagnerovaca na vratima EU! -Džonson: Zelenskom se sprema vojni puč!

Ne isključuje se mogućnost da predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom preti vojni udar, izjavio je bivši analitičar CIA Lari Džonson uživo u programu na Jutjub kanalu “Redakted”.

“Zelenski će najverovatnije biti smenjen usled puča, zbog velikog nezadovoljstva trupa na istočnoj liniji fronta”, smatra bivši analitičar.

Prema njegovim rečima, Zapad je napravio ozbiljnu grešku kada je pokušavao da oslabi i izazove kolaps Rusije, jer se to u stvari dogodilo sa Ukrajinom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Apokalipsa sve bliže”

Pristanak Zapada na napade Kijeva na Krim predstavlja casus belli (latinski “povod za rat”) i daje Moskvi mogućnost da deluje protiv svih i svakog u NATO-u, smatra zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

“Ukrajinski zločinci objavili su da su im odobreni svi napadi na sve rusko, na primer, na Krimu.

Ako je to tačno (a sada nema razloga za sumnju), onda je to direktan pravno značajan dokaz saučesništva Zapada u ratu protiv Rusije na strani države Stepana Bandere”, napisao je Medvedev na svom Telegramu.

On smatra da je ovo “prefinjeni casus belli”, a za Rusiju to znači „mogućnost da deluje u okviru jus ad bellum (lat. ‘pravo na rat’) protiv svih i svakog u zemljama NATO-a”.

“Tužno je. Predviđanja Apokalipse sve su bliža”, konstatovao je on.

Na hiljade vagnerovaca kreće s lažnim pasošima

Beloruski MUP počeo je da izdaje pasoše borcima ruske plaćeničke grupe Vagner, tvrdi opozicioni lider te zemlje Pavel Latuško.

On je u intervjuu za poljsku novinsku agenciju rekao da se to događa već mesecima, kao i da se vagnerovcima pasoši izdaju na lažna imena, što, kako tvrdi, znači da oni mogu slobodno da putuju u zemlje EU.

 

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …