Srbija pobedila samu sebe na Svetskom prvenstvu!

Na startu druge faze Mundobasketa, reprezentacija Srbije izgubila je od Italije rezultatom 76:78.

Znali su košarkaši Srbije da bi im pobeda na današnjem meču donela plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, a pored toga, naši reprezentativci su imali i dodatni motiv, s obzirom da je na drugoj strani ekipa koja nas je pobedila u dva veoma bitna meča u prethodne dve godine, pa je samim tim došlo vreme za “naplatu dugova”.

Nisu izabranici Svetislava Pešića otvorili utakmicu na način na koji su želeli, prisutna je bila nervzoza u taboru Orlova na početku susreta, našim košarkašima se “stegla ruka” dok su rivali bili veoma raspoloženi i pogađali gotovo iz svih pozicija.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Lako su Italijani stekli osetljivu prednost u prvoj deonici, dok je u drugoj viđena potpuno drugačija situacija na parketu.

Uspeli su Orlovi da se konsoliduju, i konačno zaigraju onako kako umeju.

Uspeli smo trojkama da se vratimu u meč, a potom i povedemo.

Naša prednost nije dugo trajala, usledila je rezultatska klackalica na semaforu da bi u poslednjoj sekundi prvog poluvremena Bogdan Bogdanović pogodio trojku i omogućio svom timu da u na poluvreme ode sa prednošću – 42:40!

U trećoj deonici usledila je rapsodija košarkaša Srbije, proradila su sva “šuterska oružja” i vrlo brzo smo imali +16 poena prednosti, da bi na neshvatljiv način, izabranici Svetislava Pešića dozvolili rivalu da se kroz svega nekoliko minuta u potpunosti vrati u meč.

Ponovo je usledio pad u igri naše reprezentacije u poslednjoj četvrtini, dok su Italijani zablistali, a do pobede ih je predvodio sjajni Fontekio, koji je meč završio sa 30 poena.

Uspeo je Bogdanović na 28 sekundi do kraja da pogodi oba slobodna bacanja i smanji rezultatski zaostatak na -2.

U sledećem napadu su Italijani promašili šut, Orlovi su imali napad za pobedu od 8 sekundi ali Jović tom prilikom nije bio precizan.

Kurir

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …