U SAD traže žrtvenog jarca za epski poraz OSU!

Neuspeh ukrajinske kontraofanzive teško opterećuje Belu kuću i smanjuje šanse da Džozef Bajden bude ponovo izabran za sledeći predsednički mandat.

S tim u vezi, prema rečima vojnog eksperta Vladislava Šurigina, SAD su bile zabrinute zbog pronalaska žrtvenog jarca za poraz Ukrajinaca, na bojnom polju.

On smatra da je glavni „krivac” za neuspehe ukrajinske strane tokom kontraofanzive iz Vašingtona savetnik za bezbednost Džejk Saliven.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je upozoren da će, ukoliko Oružane snage Ukrajine ne postignu vidljive rezultate do kraja sledećeg proleća, morati da napusti svoju funkciju.

Ovaj tajmer za odbrojavanje čini Salivana izuzetno opasnim.

On nema šta da izgubi, a spreman je na sve da preokrene negativan tok rata protiv Rusije – primetio je Vladislav Šurigin u telegramskom kanalu Remzi.

Da bi postigao vidljiv uspeh na liniji dodira, Saliven je početkom avgusta zahtevao da Kijev ne usporava ofanzivu kako bi demonstrirao bilo kakve rezultate, koji bi mogli da budu predstavljeni američkim elitama.

S tim u vezi, Šurigin sugeriše da bi ukrajinski militanti mogli da pokušaju da zauzmu nuklearnu elektranu Zaporožje.

Ekspert je izvestio o nizu znakova, koji ukazuju na moguću implementaciju takvog scenarija, od strane Oružanih snaga Ukrajine.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …