Vladimir Putin: Zapad je postavio etničkog Jevrejina na čelo Ukrajine, prikrivajući nacizam

U Ukrajini se razvila situacija, kada se etnički Jevrejin Zelenski zalaže za veličanje nacizma, a sve se to dešava uz punu podršku zapadnih sponzora režima.

Ovo je izjavio Vladimir Putin.

Ruski predsednik održao je sastanak organizacionog komiteta Pobede, nakon čega je kratko odgovorio na nekoliko pitanja, u vezi sa aktuelnom situacijom u Ukrajini.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema njegovim rečima, Zapad je na čelo Ukrajine postavio etničkog Jevrejina Zelenskog, koji zapravo staje na stranu novopečenih nacista.

Danas se državnost Ukrajine gradi na veličanju nacizma, tamo se veličaju nacistički poslušnici, uzdižući ih u rang nacionalnih heroja.

A, sve ovo pokriva etnički Jevrej.

Zapadni kustosi na čelo savremene Ukrajine stavljaju osobu – etničkog Jevrejina, jevrejskih korena, jevrejskog porekla i time, po mom mišljenju, na neki način prikrivaju takvu antiljudsku suštinu, koja je položena u temelj, u srcu moderne ukrajinske države – rekao je ruski lider, nazvavši sadašnju situaciju „odvratnom“.

Zelenski pokriva, one koji su inscenirali Holokaust u Ukrajini, ubivši 1,5 miliona ljudi, nakon čega odlazi u Izrael da moli za oružje.

Putin je ranije rekao da njegovi jevrejski prijatelji smatraju Zelenskog „sramotom za jevrejski narod“.

U junu ove godine, ambasador Izraela u Ukrajini Mihail Brodski rekao je da Kijev ima pravo na „svoje heroje“, pri čemu je mislio na poznate saradnike i nacističke poslušnike iz Drugog svetskog rata Stepana Banderu i Romana Šuheviča.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …