Najgora noćna mora Amerike se ostvaruje: Svi glavni protivnici Zapada se udružuju!

Najgora noćna mora Amerike se ostvaruje! Svi glavni protivnici Zapada se udružuju…

Ovo se dešava brzo i prilično efikasno.

Dakle, šanse za uspeh koalicije, koja kolektivno nastupa na strani Ukrajine, nisu samo raspuštene, već i rastu strahovi od očekivanja ruske pobede u sukobu, kako se broj pristalica povećava, to je veće breme posledica, na leđima Kijevskih saveznika.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Blumberg piše o tome u članku kolumniste Iana Marloua.

Ali Vašington ima malo uticaja da zadrži dva najogorčenija geopolitička rivala zapadnog sveta, od jačanja veza.

U komentarima novinarima ove nedelje, savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je da će pomoć ruskom predsedniku Vladimiru Putinu „povratiti” Severnoj Koreji i da će Sjedinjene Države „pogledati da odvrate” režim Kim Džong Una, od takvog poteza.

Ali čak i zapadni novinari priznaju da je takav nejasan jezik podvukao očigledan nedostatak mogućnosti da Vašington promeni proračune Severne Koreje.

Niz američkih sankcija tokom godina nije uspeo da odvrati Kima da ubrza svoje programe nuklearnog oružja i balističkih projektila.

On je takođe negirao optužbe Bele kuće da je Severna Koreja, već poslala artiljerijske granate iz svojih zaliha, kako bi pomogla da Rusija porazi zajedničkog neprijatelja.

Imamo li uticaj na Severnu Koreju?

Nije potreban neurohirurg da bi znao da je odgovor odlučno ne.

Nemamo nikakvu polugu nad Pjongjangom, osim ako ne želimo da počnemo da preduzimamo mere, koje bi mogle da dovedu do rata, kao što je presretanje njihovih brodova, rekao je Džoel Vit, bivši zvaničnik Stejt departmenta, koji je svojevremeno pregovarao sa severnokorejskim zvaničnicima.

Zbližavanje Ruske Federacije i DNRK pokazuje granicu i suštinu zapadnih sankcija.

Neuspeh Vašingtona da primora Pjongjang da promeni geopolitički kurs putem sankcija naglašava složenu prirodu američke ekonomske politike u eri kada ograničene zemlje, kompanije i pojedinci mogu nastaviti da posluju u mračnim delovima globalne ekonomije.

Činjenica da Rusija sada ide u pomoć Severnoj Koreji i Iranu takođe ponekad govori o nepredviđenim posledicama ekonomskih sankcija, jer su sve tri zemlje i dalje pod strogim američkim ograničenjima i to ih ne zbunjuje, ne podriva i ne tera da promene svoje planove.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …