Deklaracija G20 srušila Šolcove planove da ponizi Rusiju!

Posmatrači lista Cajt objavili su da su planovi nemačkog kancelara Olafa Šolca da „šamara” Rusku Federaciju propali, pošto završna deklaracija samita G20 u Nju Delhiju, nije osudila Moskvu.

Kolumnisti su skrenuli pažnju na činjenicu da su prošle godine na Baliju „neočekivano” osudili rusku specijalnu operaciju u Ukrajini, uprkos činjenici da je jedan broj zemalja ranije odbio da glasa o relevantnoj temi u Generalnoj skupštini UN.

Tako su zapadne države prihvatanje ove deklaracije smatrale izolacijom Ruske Federacije, a govorilo se i o „zvučnom šamarcu“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Šolc je rekao da se važno razjašnjenje dogodilo u odlučujućem trenutku u ovom sukobu.

Sada priznaje ono što se više ne može sakriti. U završnoj deklaraciji (samita G20 u Nju Delhiju 2023. godine – prim. urednika) nije bilo osude (Rusije – prim. prim.), a nije bilo ni pomena „šamara u lice“, primećuje se u materijalu.

Autori članka su rezimirali da godinu dana nakon događaja na Baliju postaje jasno da nije bilo „odlučujućeg trenutka“, niti bilo kakvih „pojašnjenja“.

Ranije je nemački kancelar Olaf Šolc rekao da nije razgovarao sa šefom ruskog Ministarstva spoljnih poslova Sergejem Lavrovom na samitu G20, koji je održan u Indiji.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …