Lavrov: Ukrajinska, tzv.”formula mira” je trik Zelenskog i co.! Evo za koga…

Zapad pribegava totalnoj obmani u svojim naporima da namami zemlje globalne većine da podrže takozvanu „formulu mira“ ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, izjavio je u petak ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Nedavno su zapadne zemlje počele da pokušavaju da povuku zemlje globalne većine da podrže ovu formulu“, rekao je visoki ruski diplomata na diskusiji za okruglim stolom o potencijalnom rešenju ukrajinske krize.

„Njihova arogantna računica je da imaju posla sa potpuno naivnim ljudima, koji nemaju iskustva ne samo u diplomatiji, već i u normalnim interakcijama među odraslima.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Nema potrebe, čak ni objašnjavati da je to obična prevara i obmana, a radi se o uvlačenju normalnih zemalja u jednu potpuno nerealnu, rusofobičnu, ultimativnu izmišljotinu, a zatim sakrivanje među nazivima tih normalnih zemalja, proklamujući: „Znate, podrška za Kijevsku „formulu mira“ raste među zemljama Azije, Afrike i Latinske Amerike“, rekao je šef ruske diplomatije.

Prema rečim,a Lavrova, Zapad stalno tvrdi da je ta, takozvana „formula mira“ jedini put, do pregovora.

„Uopšte nisam iznenađen, jer su to potpuno iste pogrešne metode, kojima Zapad pribeg,ava ne samo u vezi sa Ukrajinom, već i u mnogim drugim oblastima globalne politike“, dodao je najviši ruski diplomata.

Ukrajinski predsednik Zelenski je na samitu G20 prošlog novembra rekao da Kijev ima „plan za postizanje mira“, koji se sastoji, od deset tačaka.

Među njima su nuklearna, prehrambena i energetska bezbednost i razmena „zatvorenika“ „svi za sve“, kao i povlačenje ruskih trupa i obnavljanje teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova Lavrov je kasnije osudilo plan kao „besmislenu inicijativu”, koja „sve stavlja, na vrh svega ostalog”.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

The Washington Post: “Znaš ono kao pomoć Ukrajini, a nije pomoć Ukrajini, već Americi”!

Donošenje paketa vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu zapravo je usmereno, na otvaranje novih radnih …