Poslednja šansa za SAD

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da je Amerika u brzom padu i da bi njegov ponovni izbor, toj zemlji dao poslednju šansu da preokrene stvari.

„Naša zemlja ide u pakao. Naša zemlja propada“, rekao je Tramp novinarki Megin Keli u intervjuu za satelitsku radio stanicu SiriusKSM, koji je emitovan u četvrtak.

SAD „imaju poslednju šansu“, što predsedničke izbore 2024. čini „najvažnijim izborima, koje smo ikada imali“, tvrdi on.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Bivši lider je priznao da je isto rekao i za svoju pobedničku predsedničku trku 2016. godine ali je insistirao da će glasanje sledeće godine, biti još važnije.

„Naša zemlja ide loše, naša zemlja se uništava“ pod Bajdenovom administracijom, insistirao je on, dodajući: „Mi smo nacija u ozbiljnom padu i mislim da to mogu vrlo brzo da preokrenem“.

Pošto je Tramp trenutno optužen u četiri odvojena slučaja, Keli je pitao koliko je zabrinut da bi mogao da završi iza rešetaka.

Imam odličan stav, to me uopšte ne pogađa, jer se borim za državu, borim se za narod“, odgovorio je republikanski kandidat.

Ovaj 77-godišnjak je rekao da ga “dobri” rezultati ankete čine uverenim da će “pobediti na izborima, šta god da se desi”, jer ljudi znaju da su optužbe “lažne”.

Istraživanje, koje je u sredu objavio Univerzitet Kuinnipiac, pokazuje da 62% republikanskih glasača želi da Tramp bude kandidat njihove stranke 2024.

Anketa je takođe pokazala da Tramp trenutno zaostaje za aktuelnim predsednikom Džoom Bajdenom, za samo 1%.

Tramp je ponovio svoju raniju tvrdnju da ne veruje da će Bajden tražiti reizbor 2024., zbog očiglednog lošeg zdravlja 80-godišnjaka.

„Gledao sam ga juče, nije mogao da sastavi dve rečenice [zajedno], ne može da priča“, rekao je o Bajdenu. „Nije stvar u godinama, već u kompetenciji.

U avgustu je anketa Volstrit džurnala pokazala da 73 odsto američkih glasača smatra da je Bajden prestar da bi se kandidovao za drugi mandat, dok ga je samo 36 odsto opisalo kao mentalno sposobnog da ispuni svoje dužnosti.

Međutim, Trampova starost, samo tri godine mlađa od Bajdena, očigledno je takođe problem za mnoge Amerikance.

Studija NBC-a iz juna kaže da je 55 odsto ispitanika zabrinuto i za njegovo fizičko i mentalno zdravlje.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Blinken “otkrio Ameriku”: Kina radi za Rusiju!

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je Kina „dobavljač broj jedan” za ruski …