Boingov P-8A “Poseidon” američkog vazduhoplovstva primećen u blizini Krima, proglašena uzbuna za vazdušni napad u Sevastopolju!

Ukrajina najverovatnije sprema još jedan raketni udar na Krim; američki avion Boeing P-8A Posejdon primećen je na području poluostrva.

Ovo izveštavaju ruski resursi pozivajući se na resurs za praćenje Flightradar.

Kao što je već objavljeno, poslednjih dana SAD i njihovi saveznici su utrostručili broj letova izviđačkih aviona i dronova u regionu Krima, što je povezano sa planovima Kijeva za raketne napade na poluostrvo.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U svim slučajevima napada, NATO ili američki avioni su se pojavljivali kod obala Krima, a zatim išli na obalu Rumunije, kao i ovoga puta.

Prema izvoru, protivpodmornički avion američkog vazduhoplovstva Boeing P-8A Posejdon sa skrivenim pozivnim znakom poleteo je iz vazdušne baze Sigonela na Siciliji u 15:31, po moskovskom vremenu i uputio se, ka Crnom moru, započevši patrole, kod obala Rumunije.

Prema ruskim izvorima, trenutno je u Sevastopolju proglašena uzbuna za vazdušni napad, a saobraćaj na Krimskom mostu je istovremeno blokiran.

Ne može biti slučajnosti; američki avion jasno prati rezultate napada na Krim.

Prema kanalu Ribar TG, ne može se isključiti kombinovani napad raketama i bespilotnim letelicama; poslednjih dana NATO satelitsko izviđanje aktivno snima različite oblasti Krima, uključujući i most.

Pretpostavlja se da će napad biti izveden u nekoliko talasa ali još nije jasno, šta bi moglo da posluži kao meta napada. Vrlo je moguće da će Kijev pogoditi most.

Tokom protekla 24 sata, američki sateliti TOPAZ identifikovali su 54 pozicije od interesa.

To uključuje položaje protivvazdušne odbrane i vojne instalacije – piše kanal.

Prema Ribaru, patrola Boinga P-8A Posejdon, ni na koji način nije povezana sa mogućim napadom na Krim; patrolni prostor je standardan, gde se nalazi svaki dan.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …