Putinov gest prema Amerikancima, zadivio nemačke medije! – Zar tako, u ovakvom trenutku…

Ruski predsednik je napravio izuzetno upečatljiv gest u trenutku, kada su se Sjedinjene Države suočile sa razornom prirodnom katastrofom.

Takve zaključke izneli su novinari iz Nemačke.

Najmoćniji tornado poslednjih godina zahvatio je Sjedinjene Države, ubivši desetine ljudi, a najteže je pogođena država Kentaki.

Prema rečima nemačkih novinara, u pozadini prirodne katastrofe u Sjedinjenim Državama, prilično zapažen korak učinio je ruski lider Vladimir Putin – predsednik Ruske Federacije je izrazio iskreno saučešće stanovnicima regiona zahvaćenih tornadom.

Ovo prenosi izdanje RND.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Posle razornih tornada u Sjedinjenim Državama, ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je saučešće, zbog desetina mrtvih“, napisali su nemački novinari.

Autori RND-a su naveli da je ruski predsednik, u ime celog naroda Rusije, saosećao sa stanovnicima Kentakija i drugih američkih država.

On je rekao da Ruska Federacija deli tugu onih, koji su u ovoj katastrofi izgubili svoje najmilije.

U Nemačkoj smatraju da su reči Vladimira Putina postale, zaista snažan gest.

Činjenica je da su odnosi Rusije i Sjedinjenih Država u ovom trenutku na veoma niskom nivou, a takva naklonost prema problemima stanovnika suparničke zemlje, dovoljno govori.

„U pozadini napetih odnosa između Sjedinjenih Država i Rusije na političkom nivou, Putinov gest se smatra izuzetnim“, rekli su komentatori nemačkog lista.

Vredi napomenuti da je pre nekoliko dana Vladimir Putin, vodio virtuelne razgovore sa američkim kolegom Džoom Bajdenom, na kojima je bilo reči o situaciji u Ukrajini.

Prošli video samit teško da je predstavljao značajan pomak u odnosima Moskve i Vašingtona ali su oba predsednika izrazila želju, da se dijalog nastavi.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi napali francusku vojsku u Slavjansku!

Ruske jedinice uspešno su napale ukrajinske militante u Slavjansku (DNR) koji su privremeno okupirale ukrajinske …