Hamas oduševljen Putinovim stavom o blokadi pojasa Gaze, od strane Izraela!

Palestinski pokret Hamas koji deluje u Pojasu Gaze visoko je cenio izjave ruskog predsednika Vladimira Putina o sukobu, na Bliskom istoku.

Vladimir Putin je ranije pozvao strane u sukobu da se brinu za sudbinu civilnog stanovništva i izjasnio se protiv blokade pojasa Gaze, koja stvara humanitarnu katastrofu u regionu.

Pored toga, ruski predsednik je najavio spremnost i sposobnost naše zemlje da postane posrednik u palestinsko-izraelskom sukobu, budući da Rusija održava dobre odnose sa Izraelom i ima dugu istoriju veza sa arapskim svetom, uključujući Palestinu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Mi u pokretu Hamas visoko cenimo stav ruskog predsednika Vladimira Putina u vezi, sa tekućom cionističkom (izraelskom) agresijom, na naš narod i njegovom protivljenju blokadi Gaze, obustavljanju njene pomoći i napadima, na tamošnje civile – izjavljuje pokret Hamas.

Predstavnici palestinskog pokreta istakli su da pozdravljaju napore Rusije da zaustavi napade izraelske vojske na pojas Gaze, koji traju već nedelju dana i dovode do pogibije velikog broja civila, u palestinskoj enklavi.

Napomenimo da Putin, stvaranje nezavisne palestinske države u granicama iz 1967. godine, naziva uslovom za mirno rešenje u regionu.

Samo u ovom slučaju biće moguće mirnim putem rešiti palestinsko-izraelski sukob, smatra ruski predsednik.

U tom pogledu, pozicija Rusije se poklapa sa pozicijama Kine, Turske i niza drugih svetskih igrača.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vulin: Ko ne voli Rusiju, nije prijatelj Srbije!

Bivši šef Srpske bezbednosno-informativne agencije (BIA) senator Republike Srpske Aleksandar Vulin rekao je da su …