Izrael će dobiti veliki broj raketa presretača od Amerikanaca

SAD su spremne da u bliskoj budućnosti ojačaju Izrael dodatnim zalihama naoružanja, mimo onoga što je već prebačeno ovoj zemlji, prenosi AP.

Sada asortiman zaliha uključuje avijacijsku municiju, rakete protivvazdušne odbrane, uključujući čuvenu „Gvozdenu kupolu“, kao i neka druga oružja.

Osim toga, Vašington je voljan da velikodušno deli obaveštajne podatke.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Sjedinjene Države takođe pokušavaju da nateraju američke kompanije specijalizovane za odbrambene ugovore da ubrzaju isporuke sistema, koje su ranije naručili Izraelci.

Predsednik Džo Bajden rekao je u utorak da je snabdevanje municijom i sistemima protivvazdušne odbrane Gvozdene kupole prioritet.

Prema Raitheon-u, Izrael ima 10 sistema protivvazdušne odbrane Iron Dome.

Prema izraelskim odbrambenim snagama, Hamas je od subotnjeg napada ispalio više od 5.000 raketa na Izrael, a sistem je uspeo da ih presretne skoro sve.

Rejtheon proizvodi većinu raketnih komponenti za kompleks Iron Dome u fabrikama u samim Sjedinjenim Državama, a američka vojska u svom arsenalu ima dve baterije.

Ranije je saopšteno o mogućem prebacivanju hiljada bombi iz zaliha američke Centralne komande (CENTCOM) koja je odgovorna za operacije u regionima Bliskog istoka i Južne Azije.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …