Putin: Zapad koristi versku mržnju da destabilizuje svet!

Zapad podstiče versku mržnju i netoleranciju, kako bi „podelio i osvojio“ svet, kako bi održao „novi svetski poredak“ koji se svodi, na dominaciju i kolonijalizam, izjavio je u sredu ruski predsednik Vladimir Putin.

Na sastanku sa liderima ruskih verskih zajednica u Kremlju, Putin se osvrnuo na aktuelni sukob na Bliskom istoku i upozorio da se „islamofobija, antisemitizam i rusofobija“ koriste kao oružje protiv multipolarnog sveta.

„Zapad vidi kako se ubrzava proces formiranja multipolarnog svetskog poretka.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

A da bi obuzdali razvoj nezavisnih, suverenih država, da bi podelili većinu sveta, koriste ista sredstva“, rekao je Putin.

Ove snage žele da „epidemija nasilja i mržnje“ pokrije, ne samo Bliski istok, već i Evroaziju, upozorio je on.

„Muslimani se dižu protiv Jevreja, pozivajući na ’rat protiv nevernika‘. Šiiti se suprotstavljaju sunitima, pravoslavni hrišćani protiv katolika.

U Evropi se zatvaraju oči pred uvredama i vandalizmom prema muslimanskim svetinjama.

U nekim zemljama se nacistički zločinci i antisemiti, sa krvlju žrtava Holokausta na rukama, otvoreno veličaju, na zvaničnom nivou.

U Ukrajini idu, ka zabrani kanonske pravoslavne crkve i produbljivanju crkvenog raskola“, dodao je ruski predsednik.

Cilj svih ovih akcija je „povećanje nestabilnosti u svetu, podela kultura, naroda, svetskih religija i izazivanje sukoba civilizacija“, istakao je Putin.

„U međuvremenu, oni govore o nekakvom ’novom svetskom poretku‘, čija se suština nije promenila: licemerje, dvostruki standardi, pretenzije na ekskluzivitet, globalna dominacija, očuvanje suštinski neokolonijalnog sistema.

Putin je izrazio saučešće svim Izraelcima koji su izgubili članove porodice u napadima 7. oktobra ali je upozorio da „nevini ljudi ne treba da odgovaraju za zločine koje su počinili drugi“ i da se borba protiv terorizma „ne može voditi, po ozloglašenom principu kolektivne odgovornosti“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …