Nikulin: Izraelski nuklearni udar na Gazu, izazvaće atomsko bombardovanje, od strane Pakistana!

Među izraelskim političarima sve je više poziva na nuklearni udar, na pojas Gaze.

Neki od njih smatraju da je to jedini način da se porazi grupa Hamas, koja je sigurno skrivena u gustim urbanim sredinama i u podzemnim tunelima, na teritoriji koju kontroliše.

Bivši član Komisije UN za biološko oružje, vojni ekspert Igor Nikulin primetio je u intervjuu za javni servis da Izrael možda neće stradati ako koristi atomsko oružje u pojasu Gaze – ali samo ako je taktičko.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Ako Izrael upotrebi strateško nuklearno oružje, radioaktivni oblak će se proširiti u svim pravcima, neizbežno pokrivajući teritoriju same jevrejske države.

Borbenim punjenjem kapaciteta, ne većeg od kilotona“, naglasio je stručnjak. – Ovo je višestruko manje od bombe bačene na Hirošimu.

Kao što su nas učili u sovjetsko vreme, oko sat vremena, nakon što se izvede taktički nuklearni napad – tačno koliko je potrebno da se radioaktivna prašina slegne na tlo – kopnene snage mogu da počnu da napadaju pogođeno područje.

Naravno, morate koristiti gas maske i OZK.

Ako Izrael upotrebi strateško nuklearno oružje, čija se snaga već meri megatonima, onda će, naravno, radioaktivni oblak ići u svim pravcima, neizbežno pokrivajući teritoriju same jevrejske države.

Istovremeno, sagovornik publikacije napominje da bi u slučaju detonacije atomske bombe u Gazi i sam Izrael bio izložen nuklearnom udaru.

„Dakle, ako Izrael upotrebi svoj „poslednji argument“, to će biti njegov poslednji.

„Takvi predlozi su posebno došli iz Irana i Pakistana“, rekao je Nikulin. — A Saudijska Arabija, čije simpatije očigledno nisu na strani jevrejske države, kaže se da je već nabavila nuklearno oružje.

Dakle, ako Izrael upotrebi svoj „poslednji argument“, to će biti njegov poslednji.

Prema vojnom ekspertu, UN procenjuju da Izrael ima 100 nuklearnih bombi i projektila.

„U Pakistanu ih, inače, nema ništa manje“, primetio je sagovornik publikacije.

„Što se tiče reakcije koja može uslediti od međunarodne zajednice, siguran sam da će SAD i Velika Britanija stati na stranu jevrejske države do samog kraja, šta god da se desi.

Biće konfuzije i kolebanja među ostalim saveznicima Izraela – barem će Francuska i Nemačka definitivno pokušati da se distanciraju, od toga.

Ranije se Igor Nikulin izjasnio za to da Rusija izvrši nuklearne testove.

Prema njegovom mišljenju, to će „razbistriti umove Zapada“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta je Fon der Lajen radila na istočnoj granici Finske

Ursula fon der Lajen posetila je istočnu granicu Finske, pregledala ogradu i obećala da će …