Dante Eksum: Uživao sam igrajući za Partizan, Željko je najbolji!

Košarkaš Dalas Mevriksa Dante Eksum još jednom je istakao značaj koji je period proveden u dresu Partizana imao na njegovu karijeru.

Australijanac kaže da ga je igranje za renomiranog trenera kakav Željko Obradović jeste dodatno inspirisalo, kao i gromoglasna podrška velikog broja navijača crno-belih…

Eksum je prvi put na Starom kontinentu zaigrao u dresu Barselone u sezoni 2021-22, da bi naredne sa velikim uspehom nosio dres Partizana.

Upravo dobre partije u crno-belom dresu su mu omogućile novu, istinsku šansu u NBA ligi, gde se ustalio kao bitan član rotacije Mevriksa.

„Trener Partizana Željko Obradović je neverovatan. Niko nije bolji od njega – zaista smatram da je jedinstven“, izjavio je Eksum u američkom podkastu „Top Šelf“ i dodao:

„Sama prilika da učim od Željka i da igram pred 20.000 raspevanih navijača, koji su tu za nas kada da se borimo bez obzira na rezultat… Zato smo ostavljali srce na parketu i uživao sam u svemu tome“.

Australijanac je posle najuspešnije sezone u svojoj karijeri zaslužio novu priliku u NBA, posle dve godine, na evropskom tlu.

Plejmejker je kao vrlo perspektivan igrač draftovan sa visoke pete pozicije 2014. godine ali su mu prvi mandat u Sjedinjenim Američkim Državama otežale povrede.

Eksum je tokom boravka u Evropi, osim rada sa Obradovićem, sarađivao i sa još jednim nekada vrsnim košarkašem – Šarunasom Jasikevičijusom u Barseloni.

Pre Mevriksa je u NBA ligi nastupao, još i za Jutu Džez, koja ga je i draftovala i Klivlend Kavalirse.

Dalas trenutno zauzima šestu poziciju na Zapadu, poslednju koja garantuje direktno učešće u plej-ofu.

N1

Check Also

Nikola Jokić je ubedljivo najbolji košarkaš današnjice! – VIDEO

Nakon, još jedne impresivne partije na otvaranju plej-ofa, ređaju se pohvale na račun Nikole Jokića. …