Maskirani huligani pretukli novinare i članove delegacije Zvezde!

KK Crvena zvezda je obavestila javnost da su tokom subote uveče u dva odvojena incidenta u Zadru “bez ikakvog razloga, napadnuti član Upravnog odbora tog kluba, zajedno sa još jednim prijateljem kluba, kao i dva člana novinarske ekipe koja je sa delegacijom crveno-belih stigla iz Barselone”.

“Novosti” prenose saopštenje kluba s Malog Kalemegdana u celosti:

“Svi su u napadu od strane brojnih maskiranih huligana pretučeni i tom prilikom doživeli su povrede.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kao klub zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa, na prvom mestu hrvatske policije i službi bezbednosti kao i privođenje napadača, jer je prosto neverovatno da se napadaju ljudi koji su u Zadar stigli kao deo delegacije našeg kluba, koji nisu imali nikakva obeležja našeg kluba na sebi, niti su na bilo koji način provocirali bilo koga.

Posebno je simptomatično da mi kao klub iz Beograda već imamo informacije da oba napada povezuje ista osoba (vozač taksija) koji je sa aerodroma prevozio i novinarsku ekipu i člana našeg Upravnog odbora.

Zbog svega navedenog, a moguće i kao posledica otvorenog pisma navijača Zadra koje je potpuno nepotrebno podiglo tenziju, kao i svega što se dešava tokom subote u Zadru.

KK Crvena zvezda i zvanično je zatražio da se utakmica u nedelju igra, bez prisustva publike – jer nam uvertira od subote, kada je bez ikakvog razloga počeo svojevrsni lov na ljude iz delegacije našeg kluba, nagoveštava da uslovi za odigravanje utakmice neće biti regularni!”,  navodi se u saopštenju KK Crvena zvezda.

Prema rasporedu takmičenja, meč 7. kola ABA lige Zadar – Crvena zvezda igra se u nedelju, 12. novembra, od 17 časova.

Novosti

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …