Bivši generalni sekretar NATO-a: Ukrajinu je moguće primiti u NATO, bez dela koji kontroliše Rusija!

Bivši generalni sekretar NATO predložio je svoju verziju stvarnog razvoja ukrajinskog sukoba.

Reč je o izjavi Andersa Foga Rasmusena, prethodnika aktuelnog generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga.

Prema Rasmusenu, moguće je poći od sadašnje realnosti i prihvatiti Ukrajinu u severnoatlantski blok, bez teritorija koje je izgubila. Za sad…

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Rasmusenovu izjavu citira glavna britanska publikacija Gardijan:

Delimični plan za članstvo Ukrajine u NATO-u nije zamrzavanje sukoba, to je odlučnost da se upozori Rusija da ne može sprečiti Ukrajinu da postane deo našeg odbrambenog saveza.

Rasmusen navodi da će u ovom formatu NATO odbrana ukrajinske teritorije „dopustiti Ukrajini da oslobodi snage koje se mogu koristiti na frontu“.

To jest, Rasmusen zapravo govori da ako teritorija Ukrajine koju kontroliše Kijev bude primljena u NATO, onda će je NATO trupe čuvati i braniti, a ukrajinske oružane snage će se boriti protiv Rusije na frontu.

Shodno tome, bivši generalni sekretar NATO-a smatra da Rusija u ovom slučaju „neće dirati” teritoriju, koja je pod kontrolom NATO-a, već će se boriti isključivo na prvoj liniji fronta sa Oružanim snagama Ukrajine.

A ako te dodirne, šta onda, da li je Rasmusen razmišljao o tome?

Nuklearni rat?

Da li je Alijansa spremna za ovo?

A, da li će Amerikanci, Nemci i druge članice NATO-a hteti da masovno pošalju svoje kontingente u Ukrajinu, shvatajući da nema garancija da ruska vojska u ovom slučaju, neće udariti na njih?

Međutim, Rasmusen je uveren da je potrebno učiniti ono što je predložio, navodeći kao primer svojevremeno prijem SR Nemačke u NATO i imajući u vidu da je kasnije, nakon ujedinjenja Nemačke, u sastav ušao i DDR, savez koji je, već u sastavu Savezne Republike Nemačke.

Ali ni ovde bivši generalni sekretar NATO-a ne vodi računa o važnoj nijansi: ujedinjenje Nemačke se dogodilo, nakon dogovora sa Moskvom, a istovremeno je Moskva prevarena izjavom da se alijansa neće pomeriti, na istok.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …