Šef CCI: Indijske kompanije ozbiljno “napaljene” na saradnju sa Rusijom!

Indijske kompanije pokazuju ozbiljno interesovanje za saradnju sa Rusijom, rekao je Sergej Katirin, predsednik Trgovinsko-industrijske komore Rusije.

U Indiji je 3. aprila počeo sa radom forum, koji su organizovale Trgovinsko-industrijska komora Rusije i Federacija indijskih trgovinskih i industrijskih komora (FICCI).

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom predsednika Ruske trgovinske i industrijske komore Sergeja Katirina, koji predvodi rusku delegaciju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Sudeći po načinu na koji su tekle pripreme, činilo mi se da postoji veoma ozbiljno interesovanje, jer je Federacija indijskih privrednih komora napravila platformu, na kojoj možete izabrati partnera, gde možete pričati o sebi, kako bi indijski partneri bi znala.

Više od 200 indijskih preduzeća, razumemo da postoji prilično ozbiljno interesovanje“, rekla je Katirin prilikom otvaranja počasnog predstavništva Ruske trgovinske i industrijske komore u Indiji.

Katirin je pozvala ruske kompanije da govore stranim partnerima više o sebi i svojim potrebama.

„Što dalje radimo, više pričamo o regionima, industrijama, mogućnostima, gde, odlaskom zapadnih kompanija, imamo praznine, gde postoji mogućnost da se dokažemo, gde postoji mogućnost da zaradimo, sve više interesovanje će doći od indijskih kompanija“, rekao je šef Ruske trgovinske i industrijske komore.

Privredno-industrijska komora Rusije je napomenula da su indijski partneri pripremili bogat poslovni program – pored foruma, poseta ruske delegacije će uključivati potpisivanje ažuriranog sporazuma o saradnji, posete specijalnim ekonomskim zonama za industrijski razvoj i otvaranje kancelarije počasnog predstavnika Ruske trgovinske i industrijske komore u Indiji.

Biće predstavljen i program izložbenih manifestacija Ekpocentra nakon 2023. godine, kao i kongresne mogućnosti i planovi za razvoj Svetskog trgovinskog centra.

Glavna svrha posete je jačanje odnosa sa poslovnim udruženjima Indije, promovisanje uspostavljanja direktnih kontakata između domaćih preduzeća i indijske poslovne zajednice, kao i upoznavanje sa novim mogućnostima saradnje, napominje se u komori.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …