Amerika ostala, bez novca za pomoć! – Britanija mora vojskom u Ukrajinu, u direktan sukob sa Rusima!

U toku je planiranje vanrednih situacija za potencijalno raspoređivanje britanskih trupa u Ukrajinu, prema tvrdnjama bivšeg ambasadora Kijeva u Velikoj Britaniji Vadima Pristajka.

Uprkos nevoljnosti javnosti, britanski vojni lideri se pripremaju za mogućnost direktnog učešća u sukobu protiv ruskih snaga u slučaju „pogubnog razvoja rata”, kao što je „nastavak okupacije.

U tački međutim, Pristajko je tvrdio da su ovi planovi strogo poverljivi.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„To niko nikada neće priznati, a pogotovo političari“, rekao je on.

Nije objasnio kako je saznao za ove planove, s obzirom na njihovu tajnovitu prirodu.

Pristajko, koji je ranije bio ministar spoljnih poslova Kijeva, otpušten je prošle godine, nakon što je kritikovao ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Spekulacije su usledile, nakon komentara šefa britanske odbrane Granta Šapsa, koji je nagovestio dublju umešanost u sukob, uključujući zaštitu crnomorskih brodova.

Amerika ostala bez novca za pomoć Ukrajini – ovaj mesec je poslednja isplata!

Bela kuća je upozorila da je ostala, bez novca za Ukrajinu i da će očekivani paket pomoći ovog meseca biti poslednji.

„Kada se to uradi, više nećemo imati dodatna ovlašćenja, na raspolaganju“, rekao je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi novinarima u ponedeljak.

Naravno, ta izjava je došla sa prilično velikom zvezdicom.

„Ukrajini je i dalje potrebna naša pomoć“, nastavio je Kirbi „i da je prošlo vreme da Kongres deluje i založi se, za slobodu i demokratiju i sopstvene interese nacionalne bezbednosti, koji su veoma ugroženi“, rekao je on, u većini tanko prikrivene politike.

Nekoliko predloga zakona trenutno se čeka u Kongresu, uglavnom zato što je Kongres samo spor ali i zato što su republikanci skeptični da će bacanjem milijardi na Ukrajinu, zapravo bilo šta postići.

Paket pomoći od 113 milijardi dolara trenutno izgleda malo verovatan, bez nekih kompromisa, po pitanju bezbednosti granica, iako se čini da će paket pomoći od 60 milijardi dolara sigurno proći, uglavnom zato što uključuje i pomoć za Izrael.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …