Otkrio Čedine mračne tajne pa ga pretukli

Grupa huligana noćas je napala i brutalno pretukla advokata Gorana Petronijevića i penzionisanog sudiju Novicu Pekovića, javiljaju mediji.

Petronijević i Peković su, prema navodima medija, bili u bašti kafića na Vračaru i bez bilo kakvog povoda napala ih je oko ponoći grupa huligana koja je prethodno pravila galamu i dobacivala prolaznicima a sedeli su u kafiću neposredno kraj ugostiteljskog objekta gde su bili Petronijević i Peković.

Oni su, kako je javljeno, prevezeni u Urgentni centar i konstatove su im teške telesne povrede.

Petronijević je potvrdio da je došlo do tog napada i naveo da ni on ni Peković, koji je bio predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu, ne poznaju napadače.

Nezvanično, dva huligana su identifikovana i uhapšena.

Advokatska komora Beograda osudila napad

Advokatska komora Beograda (AKB) osudila je danas napad grupe huligana na advokata Gorana Petronijevića i sudiju Novicu Pekovića i zahteva od organa krivičnog gonjenja da bez odlaganja preduzmu sve kako bi počinioci ovog zločina bili identifikovani i krivično-pravno sankcionisani.

““Smatramo da napad na svakog našeg kolegu predstavlja napad na sve nas, kojim se pokušava zastrašiti advokatura kao samostalna i nezavisna profesija”, navodi se u saopštenju AKB.

Komora podseća da je u više navrata ukazivala na važnost sprovođenja potpune i delotvorne istrage u slučajevima napada na advokate koji moraju uživati jednaku krivično-pravnu zaštitu kao sudije i javni tužioci.

Ovaj slučaj obesnog napada grupe huligana na advokata i sudiju u sred Beograda i nanošenje teških telesnih povreda predstavlja jasnu sliku ugroženosti i advokata i sudija i javnih tužioca, imajući u vidu odgovoran posao koji obavljaju u vršenju pravde.

Zbog toga je neophodno da odgovor države u slučajevima ovakvih napada bude jasan i da pošalje poruku svakom ko misli da može napasti nekog od nas i proći nekažnjeno.

Ministarstvo pravde: Osuđujemo svaki vid nasilja, a posebno nad advokatima i nosiocima pravosudnih funkcija

Ministarstvo pravde osudilo je napad na advokata Gorana Petronijevića i sudiju u penziji Novicu Pekovića, koji se dogodio u centru Beograda.

“MInistarstvo pozdravlja brzu reakciju nadležnih organa u otkrivanju odgovornih za ovaj slučaj i očekuje da se hitno utvrde sve okolnosti napada, kako bi se u najkraćem roku napadači priveli pravdi”, navodi se u saopštenju.

Iz ministarstva su istakli da osuđuju svaki vid nasilja a posebno nad advokatima i nosiocima pravosudnih funkcija, koji se, kako su naveli, svakodnevno bore da zaštite prava građana i pravni poredak zemlje.

(Beta)

Check Also

Zašto će zaplena ruske imovine biti poklon za Kinu

Ako postoji konačna crvena linija u tekućem rusko-ukrajinskom sukobu, to je status i položaj imovine …