Mađarska pita: Zašto svi ćutite?

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto osudio “ćutanje” svetskih medija i međunarodnih institucija, posle odluke suda da diskvalifikuje Trampa.

Podsetimo, Vrhovni sud Kolorada doneo je odluku da Donald Tramp treba da bude diskvalifikovan sa predsedničkih izbora u toj američkoj saveznoj državi, ranije danas.

“Hajde da na trenutak razmislimo šta bi bilo, ukoliko bi se nešto slično dogodilo u nekoj centralnoevropskoj zemlji koju vodi patriotska vlada”, naveo je Sijarto u objavi na Fejsbuku.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je upitao, “koliko bi minuta trebalo Evropskom parlamentu da proglasi smrt demokratije”, prenosi MTI.

“Koliko bi prošlo pre nego što bi Stejt department objavio saopštenje u kojem osuđuje presudu i koliko bi minuta trebalo da prođe da se na svim platformama svetske liberalne medijske mreže proglasi uništenje vladavine prava?”, upitao je Sijarto.

Umesto toga, kako je naveo, u slučaju Donalda Trampa, “imamo tišinu”.

Vrhovni sud Kolorada proglasio je ranije danas bivšeg predsednika Donalda Trampa nepodobnim za Belu kuću i presudio da u toj saveznoj američkoj državi, on ne može da bude na glasačkom listiću, na izborima naredne godine zbog, kako se navodi, uloge u napadu njegovih pristalica, na američki Kongres 6. januara 2021. godine.

Tramp je prvi predsednički kandidat u američkoj istoriji koji je proglašen nepodobnim za položaj predsednika, prema retko korišćenoj odredbi 14. amandmana američkog Ustava, kojom se zabranjuje zvaničnicima, koji su učestvovali u pobuni da obavljaju javnu funkciju.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …