London na rasprodaji! Simbol Londona prodat Amerikancima!

Britanski telekomunikacioni toranj (BT Tower), jedan od simbola Londona, prodat je američkoj korporaciji MCR Hotels za 275 miliona funti (321 milion evra).

Verovatno će biti pretvoren u hotel.

Direktor za imovinu kompanije BT Brent Metjuz je danas istakao da je taj toranj, visok 177 metara, koji je otvoren 1965. godine, odigrao ključnu ulogu u prenošenju poziva, poruka i TV signala u Britaniji, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Dogovor sa kompanijom MCR Hotels će omogućiti da Britanski telekomunikacioni toranj dobije novu svrhu, a ova kultna zgrada će biti sačuvana u narednim decenijama”, rekao je Metjuz.

Toranj, koji se prvobitno zvao Poštanski toranj (Post Office Tower), 16 godina bio je najviša zgrada Londona, a njegova uloga u komunikacijama se postepeno smanjivala sa promenom fiksne i mobilne tehnologije.

Tehnološki analitičar kompanije Si-Si-Es insajt (CCS Insight) Ben Vud smatra da ova prodaja za mnoge označava kraj jedne ere u telekomunikacijama.

On je istakao da Britanski telekomunikacioni toranj dugo nije bio pristupačan za javnost tako da će, nakon tranformacije u hotel, mnogi želeti da odsednu, u toj čuvenoj zgradi.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

The Washington Post: “Znaš ono kao pomoć Ukrajini, a nije pomoć Ukrajini, već Americi”!

Donošenje paketa vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu zapravo je usmereno, na otvaranje novih radnih …