SAD i UK izvode udare na teritorije koje kontrolišu Huti u Jemenu!

Prema tv kanalu, štrajkovi su izvedeni na gubernate Dhamar, Sa’dah, Taiz, Hodeidah i Al Baida.

Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo izvode vazdušne napade na jemenske teritorije koje kontrolišu pobunjenički pokret Ansar Alah (Huti), javio je televizijski kanal Al Masira, koji kontrolišu Huti…

Prema tv kanalu, štrajkovi su izvedeni na gubernate Dhamar, Sa’dah, Taiz, Hodeidah i Al Baida.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema televizijskom kanalu Al Hadath, izvršena su najmanje tri udara, na objekte Huti u kampu al-Karn koji se nalazi u blizini grada Damara.

Eksplozije su se takođe čule u blizini aerodroma Hodejda.

Podaci o žrtvama i šteti nisu dati.

Nakon eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba u Pojasu Gaze, Huti su upozorili da će pokrenuti udare na izraelsku teritoriju, dok će brodovima povezanim sa jevrejskom državom zabraniti prolaz kroz vode Crvenog mora i moreuza Bab el-Mandeb do Tel Aviv je prekinuo svoju vojnu operaciju protiv palestinske radikalne grupe Hamas u zaraženoj enklavi.

Prema procenama Centralne komande američkog Ministarstva odbrane (CENTCOM) jemenska pobunjenička grupa je od sredine novembra napala, više od 20 plovila i civilnih brodova u Crvenom moru.

U noći 12. januara, Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo izvele su vazdušne udare, na položaje koje drže pobunjenici u nekoliko jemenskih gradova, koristeći avione, ratne brodove i podmornice.

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da je vojna akcija naređena kao odgovor na “napade Huta, bez presedana” na brodove u Crvenom moru i da su udari izvedeni u samoodbrani.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Blinken “otkrio Ameriku”: Kina radi za Rusiju!

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je Kina „dobavljač broj jedan” za ruski …